НЕМОГУЋЕ ЈЕ ДА ТЕРИТОРИЈА ТУЖИ СОПСТВЕНУ ДРЖАВУ: Ево у чему је нелогичност изјава које стижу из Приштине

Д.Р.Ђ.

15. 04. 2021. у 16:23

НАЈАВЕ политичких лидера у Приштини да ће тужити званични Београд за наводне ратне злочине и геноцид – ништаве су и немају никакво правно утемељење - поручује Игор Поповић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију.

НЕМОГУЋЕ ЈЕ ДА ТЕРИТОРИЈА ТУЖИ СОПСТВЕНУ ДРЖАВУ: Ево у чему је нелогичност изјава које стижу из Приштине

Фото: Ј. Матијевић

Нејасно је ком то суду планирају да туже нашу државу, навео је Поповић, када такозвано Kосово као територија под међународном управом у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН, није правни субјект међународног јавног права и не може бити странка у поступку пред Међународним судом правде. Немогуће је у правном смислу да једна територија тужи сопствену државу за ратне злочине и геноцид, када оно ни не може бити странка у поступку.

- Због тога, овакве изјаве нису ништа друго него дневно политичке провокације на које нећемо одговарати језиком провокација и увреда, већ аргументима и чињеницама. Што се тиче поруке да је адреса за ратне злочине на Kосову и Метохији у Београду, можда је боље да се политички лидери у Приштини подробније информишу и такве поруке упуте на адресе суда у Хагу, у ком се за злочине над Србима и другим неалбанцима суди њиховим колегама из Приштине - навео је Поповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)