САСТАНАК О БЕЗБЕДНОСНОЈ СИТУАЦИЈИ: Министар Ракић разговарао са амбасадором Коснетом

Танјуг

15. 04. 2021. у 13:04

МИНИСТАР за заједнице и повратак Горан Ракић данас је у Приштини са амбасадором САД на Косову Филипом Коснетом, разговарао са о тренутној политичкој и безбедносној ситуацији, процесу повратка, правима невећинских заједница и ситуацији када је у питању пандемија Ковид - 19.

САСТАНАК О БЕЗБЕДНОСНОЈ СИТУАЦИЈИ: Министар Ракић разговарао са амбасадором Коснетом

Фото: Танјуг

Министар Ракић је амбасадору Коснету исказао посебну забринутост због инцидената који су се дешавали у претходних неколико дана у срединама у којима живе Срби и рекао да се мора учинити све да се инциденти сузбију, наведено је у саопштењу.

Ракић је казао да проблеми око безбедносне ситуације негативно утичу и на процес повратка и затражио подршку за повратак већег броја расељених у наредном периоду.

Званичници су се сложили да је ситуација када је у питању пандемија Ковид - 19 сложена и истакли да се надају да ће у периоду који нам предстоји доћи до побољшања.

Амерички амбасадор Филип Коснет је честитао Ракићу на именовању на позицији министра за заједнице и повратак и исказао подршку свим процесима који ће позитивно утицату на косовско друштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)