НОВА ЈЕЗИВА НАЈАВА ЗА БАЛКАН: Бивши премијер Албаније - Неизбежно уједињење са (тзв.) Косовом!

Novosti online

14. 04. 2021. у 20:44

БИВШИ премијер Албаније Саљи Бериша сматра да је уједињење тзв. Косова и Албаније неизбежно, преноси Економија онлајн.

НОВА ЈЕЗИВА НАЈАВА ЗА БАЛКАН: Бивши премијер Албаније - Неизбежно уједињење са (тзв.) Косовом!

Фото: Принтскрин/илустрација

- По мом уверењу, национално уједињење (тзв.) Косова и Албаније је неизбежно. Идеја 'националног јединства' као идеја водиља и идеал диктирана је с једне стране највећим европским историјским неправдама према Албанцима, поделом њихових земаља у којима су свуда били етничка већина. Дакле, то је идеја која се појавила и конкретизовала током касних седамдесетих година у јеку напора великих сила тог времена да порекну постојање албанске нације, униште је и поделе њене земље - истиче Бериша, који додаје да се идеја о промени граница појавила 2013. доласком Едија Раме на власт у Албанији.

Он објашњава како је дошло до, по његовом мишљењу "ослобађања" Косова и Метохије.

- Албанци на Косову (и Метохији) прешли су из мирног отпора у оружани герилски рат. НАТО је својим ваздухопловством омогућио ослобађање Косова (и Метохије). Албанци у Северној Македонији успели су претњом оружјем да диктирају Охридски споразум. Албанци у Црној Гори имали су кључну улогу у независности Црне Горе - каже Бериша.

Он сматра да је напредак " у правом смеру коначног решења албанског питања био је изузетан".

- Идеал националног јединства Албанаца који мислим да је вечан. Али, сада се мора имати на уму да су упркос фундаменталној улози Албанаца у овим процесима, њихови главни актери који су дефинисали те процесе били наши међународни пријатељи и партнери. Дакле, принцип партнерства и лојалности не дозвољава једностране одлуке или поступке Албанаца према међународно утврђеном статусу и уз њихово одобрење санкционисано међународним актима и споразумима и законима.

Верује да ће уз помоћ међународних фактора доћи до реализације ове идеје.

- Дакле, за потпуну реализацију националног јединства захтева се прво потпуно разумевање наших главних савезника, али такође и ослобађање наших суседа од албанофобије, као и сведочења Албанаца пред међународном заједницом да ће овај процес дати консолидацију мира и стабилности у региону. Али овде желим да додам да идеју националног јединства промовише и фаворизује главни непријатељ ове идеје, велики Србин Вучић својим негирањем (тзв.) независне државе Косово и својим територијалним захтевима који подстичу рат. Ставовима који се у потпуности заснивају на доктрини о српској величини, Вучић негује нову конфронтацију између Срба и Албанаца, која би се упркос свему завршила победом Албанаца над српским агресором - закључује Бериша.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)

rst

14.04.2021. 20:51

ujedinjuj se sa kim hoces ali i za 500 godina Srbi ce se vratiti i protjerati vas u brda sa kojih ste izmileli na KiM za vrijeme komunizma. KiM je privremeno okupirana teritorija i cim pocnu nasi politicari da se sa njom odnose na taj nacin bit ce bolje svima nama...

Luka

14.04.2021. 21:01

Albanski političari i njihov vokabular je obična politička sirovina,ali ono što ih karakteriše je upornost,sa kojom u pogodnom međunaronom trenutku svoj naum i realiziraju.Inače bez međunarodnih saveznika Anerike,Njemačke i Engleske od kojih svatko iz svojih interesa sve to ostaju samo želja,ali i trajni izvor napetosti na ovom delu Balkana.

Predrag

15.04.2021. 01:32

@Miki Zg - А, за Србе у Хрватској ? То си прећутао . Или ти је неко то рекао , или појма немаш шта причаш . Тек да се чујеш .

Šator

14.04.2021. 21:36

То ћемо еа видимо. Али ако до свега дође, немојте мислити да ћемо стати код Скадра... или Тиране... Идемо до краја... Играте све или ништа, па ви сад видите...

Saša

15.04.2021. 01:21

Zaista mi nije jasno. Albanija je projekat (jedna "nacija", a tri vere, 66 dijalekata jezika koji nije ni osmišljen medju njima samima, već su se austro ugarski lektori time bavili)... Valda će Albanija biti rasparčana između srbije, crne gore i grčke. Zašto bi se deo Srbije ujedinjavao sa samim sobom, Srbijom? Izazvaće rat, ali se bojim da nato neće reagovati. Toliko.

Pera

15.04.2021. 06:04

Beriša je bio lični lekar najvećeg komunističkog diktatora evrope envera hodze iz čega proiziliazi kontinuitet saveza fašista i komunista jer albanci pripadaju obema opcijama a to znači da su tvorci obeju opcija iz istog centra a to su j e v r e i jer broz tito komunista je jevrein iz mađarske kao i tito2soros njegov naslednik mentor albanaca a danski institut za genetiku 2019e otkrio je ja je hitler jevrein dakle j e v r e i tvorci albanije kao države i nacije 1912e i glavni mentori! Kisindzer koi je naredio bombardovanje 1999 šef klintonu olbrajt jevrejka tačijeva šefica bernar kušner trgovac organima jevrein francuski ministar a teodor meron jevrein agent cia komandant haga oslobađao hrvate slovence albance a izmišljao krivicu srba.. ! Na košarama su se zajedno borili al kaida sas zelene beretke nemački i francuski oficiri uz strateške bombardere b52..i danas albanci uz pomoć nato masakriraju srbe na kim dakle moć jevreja je ogromna ali istina je zastrašujuća po svet pa nemaju šanse!