ВУЛИН СА ДЕМИНЕРСКОМ ЧЕТОМ: Спремни да у сваком тренутку заштите животе и имовину грађана (ФОТО)

Novosti online

14. 04. 2021. у 13:27

Министар Вулин: Припадници Полицијске бригаде деминерске чете, спремни да у сваком тренутку заштите животе и имовину грађана.

ВУЛИН СА ДЕМИНЕРСКОМ ЧЕТОМ: Спремни да у сваком тренутку заштите животе и имовину грађана (ФОТО)

ФОТО: МУП

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су припадници Полицијске бригаде Полицијске управе за град Београд Чете за противдиверзиону заштиту спремни да у сваком тренутку заштите имовину и животе људи, истакавши да је Министарство унутрашњих послова обезбедило средства за набавку најмодерније опреме, како би ови људи у свом раду били максимално заштићени.

ФОТО: МУП

- У модерном свету није питање да ли ће доћи до терористичког удара, него када ће доћи. Припадници Полицијске бригаде деминерске чете обучени су и спремни да у случају било каквог инцидента са експлозивним направама заштите имовину и животе свих грађана наше земље - рекао је министар Вулин.

Министар је, после обиласка Чете за противдиверзиону заштиту Полицијске бригаде, навео да је за успех у раду ових момака неопходно да буду добро обучени и опремљени.

ФОТО: МУП

- Министарство унутрашњих послова обезбедило је сва потребна средства да се купи најсавременија опрема било ког светског произвођача, али исто тако са партнерским земљама ради на њиховим обукама и усавршавањима - рекао је министар Вулин.

Вулин је додао да су припадници ове чете, иако често неприметни, увек ту уколико се деси инцидент са експлозивним направама и да не постављају питања без обзира колико да су њихови животи угрожени.

- Зато морамо да их сачувамо, да учинимо све да буду што више заштићени, да имају технику која ће омогућити да буду на довољној удаљености од места на коме могу бити повређени - рекао је министар Вулин поручивши да је улагање у њихове обуке и опрему улагање у заштиту свакога од нас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)