ХАОС У ПРИШТИНИ ЗБОГ СЕДНИЦЕ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УН: Гервалу оптужују да је угрозила "независност" лажне државе

Тањуг

13. 04. 2021. у 21:42

ЧЛАНИЦА Социјалдемократске партије Теута Руста изнела је бројне критике на рачун Донике Гервале, која је представила стање на (тзв.) Косову на данашњој седници Савета безбедности.

ХАОС У ПРИШТИНИ ЗБОГ СЕДНИЦЕ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УН: Гервалу оптужују да је угрозила независност лажне државе

Фото: Printscreen

Руста је на Фејсбуку поручила да је Гервала "продужена рука Аљбина Куртија" и да је својим излагањем "дала аргументе земљама које нису признале незавнисност Косова да то не учине ни у будућности".

- Оно што је Вјоса Османи урадила у интервјуу за Би-Би-Си, то је Гервала поновила у Савету безбедности. Унутрашњи рат претворила је у спољашњи спектакл - оценила је Руста.

Она је додала да је рад (тзв.) косовског министарства спољних послова у супротности са оним што му је мисија, а то је, како каже, изградња односа са другим земљама.

- Гервала даје аргументе државама које нас нису признале и које се боре против државности Косова да тако наставе и даље. То су земље у којима социо-економска стварност (тзв.) Косова не мења свој политички положај, јер нису повезане са унутрашњим кретањима. Овде се поставља питање с ким Гервала комуницира - закључила је Руста.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)