УПОЗОРЕЊЕ НА СЕДНИЦИ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ: Тзв. Косово прети уједињењем са Албанијом

Новости онлине

13. 04. 2021. у 17:24

ШЕФ српске дипломатије Никола Селаковић упозорио је да албански политички лидери на Косову и Метохији упорно прете уједињењем тзв. Косова и Албаније.

УПОЗОРЕЊЕ НА СЕДНИЦИ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ: Тзв. Косово прети уједињењем са Албанијом

Фото: Принтскрин

Министсар спољних послова Србије је рекао да је "премијер" лажне државе Аљбин Курти више пута претио тим уједињењем и да је члан његове странке јавно изјавио прошлог викенда да ће се тзв. Косово и Албанија ујединити.

Селаковић је упозорио да су такве идеје директна претња за мир и стабилност.

Подсећамо, седница је претходно прекинута након што је први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански затражио да представница Приштине промени или уклони заставу тзв. Косова јер, како је нагласио, тзв. Косово није општепризната држава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Nikola

13.04.2021. 19:17

A zašto vi gospodine ministre niste rekli da ukoliko dođe do toga Srbija na osnovu prekršene rezolucije 1244 ulazi sa VS na KiM-ju? Nije šiptar sam u tome,amerika nemačka i v.britanija stoje iza tih pretnji. Imaće nato opet rat sa Srbijom jer ako ruše 1244 onda je mirovni sporazum prošlost!

mile

17.04.2021. 01:02

Са Николом се потпуно слажем.Прекршен је 1244 и са тим кршењем иамо и ми право ући, и то муњевито на Косово.Да се запад запита штаје то,и остане у чуду.