ПАЛМА: У Србији постоји економска сигурност, политичка стабилност и здравствена безбедност (ФОТО)

Novosti online

13. 04. 2021. у 11:14

ДЕЛЕГАЦИЈА на чијем је целу председник Јединствене Србије, народни посланик и председник Скупстине града Јагодине Драган Марковиц Палма, данас је у Хургади, главном граду регије Црвено море у Египту имала пријем код гувернера те регије генерала Амр Ханафија. Марковиц је свог домаћина упознао са 130 - чланом медицинско - политичком делегацијом, која ових дана борави у Египту.

ПАЛМА: У Србији постоји економска сигурност, политичка стабилност и здравствена безбедност (ФОТО)

Фото: Новости

- У нашој делегацији која борави у Египту је 100 лекара и медицинских сестара и техничара из 15 клиничких центара, болница и домова здравља из Србије и то су све здравствени радници са прве линије одбране од ковида 19 - рекао је Марковић и додао да је до сада у Србији вакцинисано 2. 900.000 грађана првом дозом, а 1. 200.000 је ревакцинисано.

- У Србији у последњих 8 година постоји економска сигурност, политицка стабилност и здравствена безбедност за све грађане, што је такође фактор који привлачи стране инвеститоре - истакао је Драган Марковић Палма који је гувернеру Ханафију пренео поздраве председника Србије Александра Вучића.

Фото: Новости

 

- Србија таквог председника као сто је Вучић није имала последњих 50 година, да ужива такву популарност код огромне већине грађана Србије. Ми желимо да оваквим посетама још више јачамо економску, здравствену, туристичку и културну сарадњу.

Поред лекара у нашој делегацији је и народна посланица СНС Јадранка Јовановић, оперска дива светског гласа - казао је председник Јединствене Србјје, који је рекао да су се данас састали Палма "Тито" и Амр "Насер" подсетивши да су  Тито и Насер када су ишли у посете водили по хиљаду људи са собом. Марковић је генералу Амр Ханфију и свим муслиманима у Египту и целом свету честитао Рамазан.

Фото: Новости

 


ХАНАФИ: ЗАИНТЕРЕСОВАНИ СМО ЗА ЖИТАРИЦЕ, КУКУРУЗ, ВОЋЕ И МЕСО ИЗ СРБИЈЕ


Генерал Амр Ханафи је рекао да је регија Шарм Ел Шеика заинтересована да направи братски договор са Јагодином као што је то направио Марса Алам.

- Ја ћу ускоро на Ваш позив доћи у Србију са делегацијом привредника. Ми смо заинтересовани за увоз житарица, кукуруза, воћа и меса из Србије - рекао је Ханафи и саопштио да ће регија Црвено море ускоро вакцинисати све запослене у хотелима и све туристичке раднике.

У српској делегацији на данашњем састанку били су и потпредседница Скупштине Србије Марија Јевђић из Јединствене Србије и њен партијски колега и народни посланик Живота Старчевић, испред делегације лекара, познати јагодински хирург др Валентин Михајлов и амбасадор Србије у Египту Југослав Вукадиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)