САДА ЈЕ И ЗВАНИЧНО: Амбасадор Ђурић је постао стални посматрач при Организацији америчких држава

Тањуг

12. 04. 2021. у 20:25

АМБАСАДОР Србије у САД Марко Ђурић предао је данас акредитивна писма генералном секретару Организације америчких држава (ОАД) Луису Алмагру, чиме је и званично постао стални посматрач при тој регионалној организацији.

САДА ЈЕ И ЗВАНИЧНО: Амбасадор Ђурић је постао стални посматрач при Организацији америчких држава

Фото: Твитер

Како се наводи у саопштењу Амбасаде Србије, Ðурић је истакао посвећеност Републике Србије даљем развоју сарадње са ОАД и неговању билатералних односа са државама Северне и Латинске Америке и Кариба.

- Данашња јака Србија, која се убрзано развија, жели да буде чврсто упориште земаља Латинске Америке у Европи. Највећа компаративна предност Србије лежи управо у нашој спремности и отворености за сарадњу са свим регионима и државама света - рекао је Ђурић.

Он је подсетио да "традиција сарадње Србије и земаља чланица ОАД сеже у далеку прошлост и пренео Алмагру поруке пријатељства у име народа Србије, председника Александра Вучића, председнице Владе Ане Брнабић и министра спољних послова Николе Селаковића.

Организација америчких држава представља најстарију регионалну организацију на свету која окупља 35 држава Северне и Латинске Америке и Кариба са статусом чланице, као и 72 државе света са статусом сталног посматрача.

Републици Србији додељен је статус сталног посматрача при овој Организацији 2002. године, а њени представници активно учествују у Генералним скупштинама ОАД од 2011. године, додаје се у саопштењу.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)