"АМЕРИКА ЈЕ ДЕМОНИЗОВАЛА СРБЕ": Овако је Ремзи Кларк говорио за "Новости" - Милошевић треба да се врати у Србију, затворити Хаг

М.Б. - Е.Б.Т.

11. 04. 2021. у 14:21

У ЊУЈОРКУ је, у 94. години, минулог викенда преминуо Ремзи Кларк, копредседник Међународног комитета "Слободан Милошевић". Био је један од најбриљантнијих Американаца савременог доба, некадашњи високи функционер у министарству правде у Кенедијевој и Џонсоновој администрацији, министар правде, државни тужилац..., човек који је бранио жртве америчке агресије широм света.

АМЕРИКА ЈЕ ДЕМОНИЗОВАЛА СРБЕ: Овако је Ремзи Кларк говорио за Новости - Милошевић треба да се врати у Србију, затворити Хаг

Фото: М.Б.

Тој племенитој борби, како истиче Владимир Кршљанин, секретар Међународног комитета "Слободан Милошевић", је посветио последњих пет деценија свог живота:

- Ми Срби смо имали част да то у пуној мери осетимо и са разлогом ћемо га увек памтити као једног од наших највећих пријатеља.

Кларк је, у више наврата боравио у нашој земљи, дижући глас против бесомучне НАТО агресије и стајући у одбрану, како нашег народа, тако и тадашњег руководства. Посебно је истицао да Хашки суд треба да престане с радом, а сви његови заточеници, међу којима и Слободан Милошевић, треба да буду предати суђењима у својим државама:

У разговору за "Новости", 2005. године истакао је да је против воље САД, стотину земаља потписало Повељу за оснивање Међународног кривичног суда у Риму, који би судио и Америци због ратних злочина, које су у свету чиниле њене војне снаге:

- Своје овладавање Уједињеним нацијама, САД су искористиле за демонизацију многих нација, надасве Срба. Али, контрола САД над УН дефинитивно мора да прође!

Цео разговор са Кларком прочитајте у сутрашњем штампаном издању "Вечерњих новости".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)