ПРИШТИНА ПОНОВО УВОДИ МЕРЕ РЕЦИПРОЦИТЕТА БЕОГРАДУ? Приштински медији преносе - Курти ће испунити предизборна обећања

Novosti online

09. 04. 2021. у 11:36

САМОПРОГЛАШЕНА ВЛАДА у Приштини на челу са Аљбином Куртијем поново ће увести мере реципроцитета Београду, тврди приштински лист „Коха“, позивајући се на изјаву портпарола владе тзв. Косова.

ПРИШТИНА ПОНОВО УВОДИ МЕРЕ РЕЦИПРОЦИТЕТА БЕОГРАДУ? Приштински медији преносе - Курти ће испунити предизборна обећања

AP Photo/Visar Kryeziu

Лидер Самоопредељења Аљбин Курти најавио је уочи парламентарних избора 14. фебруара да ће, у случају победе, увести мере реципроцитета између осталих и за остатак Србије.

Сада 17 дана по избору за премијера, очекује се да испуни то обећање, пише „Коха“ и наводи да ће мере бити уведене „свакој држави која негира суверенитет (тзв.) Косова“.

Портпарол такозване владе Косова рекао је за тај лист да ће реципрочне мере ступити на снагу и да је то „право које проистиче из једнакости, суверетнитета и независности државе да заштити своје грађана од арбитрарног понашања и кршења његових права које чине друге земље“.

- То је обавеза за владу и премијера Куртија да заштити грађане (тзв.) Косова и у интересу је (тзв.) државе Косово - навео је портпарол владе.

- Реципрочне мере ће уследити за сваку државу, укључујући и Србију, у свим областима где су једностране акције које крше принцип једнакости и потписане споразуме“, додаје се у изјави листу "Коха".

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)