БОШКО И ЂИЛАС ПРОТИВ ТАДИЋА: Најавом кандидатуре за шефа државе некадашњи председник Србије отворио нови фронт међу опозиционим лидерима

В. М.

09. 04. 2021. у 09:00

ПОРАЖАВАЈУЋЕ је да је до сада сваку нову најаву, чак и само потенцијалне кандидатуре више нападала опозиција него власт. Не такмичимо се међу собом, већ са Вучићем.

БОШКО И ЂИЛАС ПРОТИВ ТАДИЋА: Најавом кандидатуре за шефа државе некадашњи председник Србије отворио нови фронт међу опозиционим лидерима

Фото Танјуг

Овако је бивши председник Србије и лидер СДС Борис Тадић одговорио на негативне реакције из опозиционог табора на његову изјаву да би могао да се појави као изазивач Александру Вучићу на председничким изборима наредне године.

Тадић је казао да бисмо давно најављени "други филм" са њим у улози председничког кандидата могли да гледамо уколико би "проценио да нико од других кандидата неће моћи да победи Вучића, али и да управља државом":

- Након промене ове власти биће потребно не само умети управљати државом, већ управљати у околностима у којима ће бити потребно паралелно и санирање огромне штете која ће остати иза ове власти. Уколико би се појавио неко за кога бих проценио да то може, имао би сву моју подршку.

ПРЕДЛАЖУ ИЗБОРЕ ПРЕ ИЗБОРА

ГРАЂАНСКА платформа, једна од организација насталих распадом посланичког клуба ДЈБ, предлаже "предизборе" у опозицији. Они сматрају да би опозиција требало да има једног кандидата, који би био изабран на тзв. претходним изборима који би били организовани током лета.

Док чекамо да бивши председник и лидер СДС процени да ли ће некоме дати подршку, једно је извесно - он неће имати подршку колега из опозиције. Његову најаву дочекали су на нож.

Први се огласио Бошко Обрадовић, који већ дуго размењује оптужбе са Тадићем, актуелизујући свој стари слоган "Да ови оду, да се они не врате":

- Бивши режим би да нас све држи као таоце и настави да нас врти у зачараном кругу. Од Вучића до Тадића, од Дачића до Чеде, од Шешеља до Чанка. Докле више? Не желимо само промену власти, већ комплетног вашег система.

Неслагање Ђилас и Тадић, Фото Танјуг

 

Драган Ђилас, сада лидер ССП, а својевремено наследник Бориса Тадића на челу ДС, такође није одушевљен најавом кандидатуре бившег страначког колеге:

- На реченицу да је спреман да се кандидује ако нема бољих, мој одговор је - има бољих - рекао је Ђилас за nova.rs.

Председнички избори требало би да буду одржани у првој половини следеће године, заједно са београдским, а према најавама и ванредним парламентарним изборима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (2)