МИНИСТАР МАЛИ СЕ САСТАО СА БРИТАНСКИМ МИНИСТРОМ ГРЕЈЕМ СТЈУАРТОМ: У наредних неколико месеци посетићемо Лондон

Novosti online

08. 04. 2021. у 14:46

МИНИСТАР финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са министром за извоз Уједињеног Краљевства Грејем Стјуартом, са којим је разговарао о економским односима две земље и о потенцијалима за још интензивнију сарадњу.

МИНИСТАР МАЛИ СЕ САСТАО СА БРИТАНСКИМ МИНИСТРОМ ГРЕЈЕМ СТЈУАРТОМ: У наредних неколико месеци посетићемо Лондон

Фото: Министарство финансија

Састанку је присуствовала и амбасадорка Велике Британије у Србији Шан Меклауд.

Саговорници су разговарали о инвестиционим потенцијалима Републике Србије и о стратешким пројектима за које су заинтересоване компаније из Велике Британије. У том смислу, министар Мали је министру Стјуарту представио план „Србија 2025“ који је вредан 14 милијарди евра, а који подразумева изградњу великих капиталних пројеката на територији целе земље.

Фото: Министарство финансија

Тема састанка су били и пројекти у области заштите животне средине, као и борба против климатских промена, који су приоритети Владе Републике Србије, како је истакао министар Мали. Министри су разговарали о ближој сарадњи у тој области, која може умногоме да допринесе зеленој економији. 

На састанку је договорена и посета министра финансија Синише Малог Лондону, у наредних неколико месеци, током које ће инвеститорима бити представљени инвестициони потенцијали Републике Србије, као и стратешки пројекти који се спроводе у нашој земљи.

Министри су договорили и да експертски тимови два министартсва додатно активирају сарадњу како би се кроз одређене споразуме озваничила сарадња у одређеним сегментима.

- Састанак са британским министром за извоз Грејем Стјуартом. Разговарали смо о економским односима две земље и о потенцијалима за још интензивнију сарадњу. У наредних неколико месеци посетићемо Лондон, како бисмо инвеститорима из Велике Британије представили стратешке пројекте и инвестиционе потенцијале наше земље- Написао је Мали на свом профилу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)