ПОГОН ЗА НОВИХ ЧЕТРДЕСЕТ И ПЕТ РАДНИХ МЕСТА: Отварање нове производне линије у Јавору у Зубином Потоку

Д.Зечевић

07. 04. 2021. у 14:25

КОМПАНИЈА Јавор у Зубином Потоку у којој тренутно на пословима конфекције ради 45 жена у сарадњи са компанијом Јумко отвориће нову производну линију на којој ће се створити услови за још толико радних места.

ПОГОН ЗА НОВИХ ЧЕТРДЕСЕТ И ПЕТ РАДНИХ МЕСТА: Отварање нове производне линије у Јавору у Зубином Потоку

Фото: Д. Зечевић

 - Ово је после састанка са Браниславм Трајковићем, генералним директором компаније Јумко, Веселином Кочановиће, помоћником директора Канцеларије за КиМ и Срђаном Вуловићем , градоначелником Зубиног потока, саопштио Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију. На састанку је према Петковићевим речима разговарано о могућностима додатног унапређења привредног развоја у општини Зубин Поток

 - Канцеларија за Косово и Метохију, као и Влада Србије чине све да помогну привредном развоју српских средина на Косову и Меотхији. Имамо посебне програме за развој пољопривреде,али и привреде, набавку опреме и осталих производних линија - истакао је после данашњег састанка Петковић који је нагласио да ће нова производна линија у компанији Јавор у Зубином Потоку отварањем нових радних места омогућити бољи стандард у овој српској општини на северу Космета али истовремено и нове послове компанији Јумко.

И док подсећа да Канцеларија за КиМ поседује посебне програме за развој пољопривреде али и привреде, наавку опреме, директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић наглашава да ће производна линија у компанији Јавор у Зубином потоку пружити могућност женама да својим радом, знањем и умећем допринесу развоју својих породица али и општине Зубин Поток. Он је истакао да ће Канцеларија наставити са улагањем средстава и подржати овај али и сваки други вид привредног развоја српских средина на Косову и Метохији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)