ВЕЛИКА АКЦИЈА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Вучић и шеик Ал Калифа присуствовали приказу наоружања, војне опреме и способности дела јединица (ВИДЕО)

Novosti online

06. 04. 2021. у 09:27 >> 10:00

ПРИКАЗУ наоружања, војне опреме и способности дела јединица Војске Србије су присуствовали председник Републике Србије Александар Вучић и шеик Насер бин Хамад бин Иса Ал Калифа.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Вучић и шеик Ал Калифа присуствовали приказу наоружања, војне опреме и способности дела јединица (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

После тога, председник Републике Србије Александар Вучић иде у посету Рудној Глави.

У приказу су учествовали део јединица Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, Копнене војске, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

У динамичком делу приказа ангажовано је 400 припадника Министарства одбране и Војске Србије, преко 25 борбених возила и борбених система, као и 12 ваздухоплова.

У тактичко-техничком збору ангажовано је око 150 припадника Министарства одбране и Војске, и представника предузећа из групације одбрамбене индустрије Србије са пет ваздухоплова и више од 130 борбених возила и борбених система, наоружања и друге опреме.

Шеик из Бахреина, изасланик краља за хуманитарни рад, питања омладине и саветника за националну безбедност, борави у дводневној посети Србији, првој након што је прошлог месеца председник Вучић посетио ту земљу.

Вучић је, иначе, први председник Србије који је боравио у званичној посети Бахрејну, након чега је уследила посета изасланика бахреинског краља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)