УКИДА СЕ ПОТЕРНИЦА ЗА МАРИЈОМ МИЛОШЕВИЋ: Ћерка бившег председника може да се врати у земљу, наступила апсолутна застарелост

Новости онлине

06. 04. 2021. у 00:42

МАРИЈА Милошевић, ћерка Слободана Милошевића и Мире Марковић, после 20 година поново може у Србију пошто је наступила застарелост поступка који се против ње водио због тога што је приликом хапшења свог оца 1. априла 2001. пуцала у дворишту Виле Мир, из које је изведен.

УКИДА СЕ ПОТЕРНИЦА ЗА МАРИЈОМ МИЛОШЕВИЋ: Ћерка бившег председника може да се врати у земљу, наступила апсолутна застарелост

Фото: Принтцреен

Како је потврђено из Првог основног јавног тужилаштва у Београду, наступила је апсолутна застара кривичног гоњења Марије Милошевић.

- Очекује се да у наредних неколико дана Први основни суд донесе одлуку о повлачењу потернице и наредбе о одређивању притвора, који су стављени 2006. године јер се Марија није одазивала на позиве суда - објашњава.

Застара поступка и повлачење потернице против ћерке бившег председника поклопила се са емитовањем серије "Породица", у којој је приказан и догађај због ког се судило Марији.

- На терет су јој се стављала кривична дела недозвољеног поседовања оружја и угрожавања сигурности више људи, међу којима је био и Чедомир Јовановић. Када је Милошевић ушао у аутомобил, око 4.30 сати ујутру, и колона почела да напушта двориште виле у Ужичкој број 11, Марија је са удаљености од око пет метара из револвера 'смит енд весон' испалила више хитаца, а један је погодио 'ауди' из колоне - објашњава се како је заиста изгледао тренутак када је Слободан Милошевић кренуо у Централни затвор.

Полиција је истог дана код Марије пронашла још један пиштољ за који није имала дозволу. Она је непосредно после пуцњаве саслушана и у једином исказу који је дала признала је да је пуцала.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)