КУРТИ СЛОМЉЕН ИЗАШАО ПРЕД НАРОД: "Не признају нас велике силе, немамо довољно вакцина"

Новости онлине

05. 04. 2021. у 17:58

Премијер лажне државе Аљбин Курти рекао је да се тзв. Косово налази у осетљивој ситуација када је у питању набавка вакцина против коронавируса.

КУРТИ СЛОМЉЕН ИЗАШАО ПРЕД НАРОД: Не признају нас велике силе, немамо довољно вакцина

Архива

Курти је истакао да поједине земље које не признају независност тзв. Косова, међу којима су, како је рекао, и две велике силе, производе антиковид вакцине и да то треба имати на уму.

- Наша оријентација је европска и евроатлантска, тако да имамо скептицизам и став према помоћи земаља које нас не признају, због тога је и наша ситуација у којој се налзимо осетљива - рекао је Курти на заједничкој конференцији са министром здравља Арбеном Витијом.

Курти је подсетио да је на тзв. Косово до сада стигао први контингент од 24 хиљаде доза вакцина АстраЗенека, које су обезбеђене из програма Ковакс.

Министар здравља Арбен Витиа је признао да је предизборна кампања утицала на повећање броја случајева заразе коронавирусом.

- Један део грађана је изнео оптужбе да је изборна кампања кривац за пораст случајева заразе од вируса ковид – 19 и то је тачно, јер свако масовно окупљење је погодно за ширење вируса. Ипак, мора се разумети да на динамичан живот често утичу непредвиђени фактори - закључио је Витиа.

(Косоов онлине)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)