СЛОБИН ПОСЛЕДЊИ АПЕЛ: Морам на лечење! Судија Робинсон: Не желим да чујем!

Novosti online

03. 04. 2021. у 14:03

У ЈЕДНОМ од последњих појављивања у судници Хашког трибунала Слободан Милошевић покушао је да скрене пажњу председавајућем судији Патрику Робинсону да је неопходно да оде на лечење, али је Робинсон дрско спречио бившег председника СРЈ да о томе говори.

СЛОБИН ПОСЛЕДЊИ АПЕЛ: Морам на лечење! Судија Робинсон: Не желим да чујем!

Фото: Принтскрин/ЕПА/илустрација

Милошевић је затражио реч да усмено одговори на одлуку судског већа да му не буде омогућено лечење:

- Ја сам управо пре пар минута добио вашу одлуку, видим да сте јуче добили одлуку, да ми одбијете захтев да идем на лечење. Желим да вам кажем да сматрам ту одлуку крајње неправедном, јер ваша тврдња да...

Судија Робинсон, кога многи сматрају најодговорнијим за Милошевићеву смрт, прекинуо је бившег председника СРЈ:

- Не желим да чујем никакав коментар. Не желим да чујем никакав коментар у вези са тим. Ако је то оно што имате да кажете, позваћемо сведока. Молим вас позовите сведока - рекао је Робинсон.

Милошевић је ипак покушао да дође до речи:

- Добро, али желим да остане у записнику да захтевам да Жалбено веће...

Судија Робинсон је поново прекинуо Милошевића и није му дозволио да говори о свом нарушеном здарвљу у судници.

Бивши председник Србије и СР Југославије Слободан Милошевић преминуо је 11. марта 2006. година у ћелији Хашког трибунала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

daki

03.04.2021. 22:20

Drzava sa puno izdajnika je zalosna drzava.kako god da je bilo drzavni vrh Srbije bi trebao da pokrene optuznicu protiv sudije koji je zabranio lecenje pecedniku Milosevicu.I najvecim mafijasima sveta je bilo omoguceno lecenje do zivota.Svecka Demokratija sa dva lica.

Mišo Peć

03.04.2021. 23:49

Svima onim Slobovim saradnicima koje je on postavio na vojnim i policijskim funkcijama je obećano samo Sloba da izručimo Hagu a vićete i dalje da uživate na svojim položajime,medjutim kako Sloba tako i sve njih su prevarili i svedocismo kako i gde su svi oni završili a pogotovo onaj koji je odlučio na Vidovdan da ga isporuči haškom tribunalu.