ВУЛИН: Млади треба да се пријаве на професионалну обуку

Танјуг

02. 04. 2021. у 16:12

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин позвао је данас све који желе да професионалну каријеру остваре у полицији и тако буду на услузи својој заједници и земљи, да се пријаве на конкурс за полазнике Центра за основну полицијску обуку, који је недавно расписан.

ВУЛИН: Млади треба да се пријаве на професионалну обуку

Фото Н. Скендерија

Обилазећи полазнике 28. и 29. класе Центра који се налазе на обуци у Сремској Каменици, Вулин је указао да је да ће један број полазника, који прођу конкурс и заврше обуку, обављати посао позорника, саопштено је из МУП-а.

Изразио је задовољство због великог одзива младих људи на конкурс управо за позорнике.

-Вратићемо позорнике полицајце који воде рачуна о сваком кварту, знају свако дете, родитеља, знају бригу сваког свог суграђанина и знају ко су они у заједници који крше закон и могу да угрозе безбедност наших породица-, истакао је министар.

Министар је полазницима 28. и 29. класе Центра за основну полицијску обуку поручио да је полицијски посао животна мисија бриге о другим људима и њиховој безбедности.

-Ови момци и девојке су гарант да ћемо бити сигурни и безбедни, стабилни. Министарство унутрашњих послова је поносно што има још једну генерацију младих људи, који ће бринути о сваком од нас, о безбедности сваког грађанина наше земље-, поручио је министар из Сремске Каменице.

Министарство унутрашњих послова је 24. марта 2021. године, расписало Конкурс за упис 1.400 полазника у Центар за основну полицијску обуку за стручно оспособљавање за обављање послова и задатака униформисаног полицијског службеника.

Конкурсом су предвиђена радна места - полицајац (480 полазника), саобраћајни полицајац (250 полазника), гранични полицајац (270 полазника) и полицајац за рад у заједници (400 полазника), на подручју Полицијске управе за град Београд и 26 подручних полицијских управа, на који се кандидати могу пријавити до 8. априла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)