САРАДЊА СРБИЈЕ И ЧЕШКЕ ВЕОМА ДОБРА: Билатерални односи су на високом нивоу, постоји политички дијалог и економска сарадња

Танјуг

30. 03. 2021. у 13:55

ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Ивица Дачић, у разговору данас са шефом чешке дипломатије Томашом Петричеком, оценио је да су билатерални односи две земље веома добри, чему сведочи интензивни политички дијалог и редовна размена посета на високом нивоу.

САРАДЊА СРБИЈЕ И ЧЕШКЕ ВЕОМА ДОБРА: Билатерални односи су на високом нивоу, постоји политички дијалог и економска сарадња

Фото Д. Миловановић

Изразио је спремност да на новој функцији настави рад на унапређењу билатералне сарадње и јачању веза између два парламента.

Министар Петричек је истакао одличну сарадњу коју су имали као министри спољних послова, сложивши се да су билатерални односи две земље на високом нивоу, да су увек били блиски, пријатељски и без отворених питања. Указао је да поред политичког дијалога, између две земље постоји и добра економска сарадња, и да је управо његова данашња посета заједно са чешким привредницима показатељ спремности да се ради на даљем јачању веза.

Поновио је, како се наводи у саопштењу, снажну подршку коју Чешка пружа Србији у процесу европских интеграција.

На интересовање саговорника Дачић је упознао са активностима и приоритетима рада Народне скупштине и њеном улогом у реформским процесима.

Истакао је спремност да током свог мандата ради на оснаживању улоге Скупштине и унапређењу њеног рада, те подвукао да ће парламент својим радом и активностима настојати да на најбољи начин допринесе процесу европских интеграција Србије.

Дачић и Петричек су разговарали о могућностима за даље јачање парламентарне сарадње, те је договорено да се интензивирају контакти и посете између парламентарних група пријатељства и парламентарних одбора, али и да се ускоро организују посете на нивоу председника парламената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)