ПРОНАЂЕНА ВЕЗА: Овако функционише Деутсцхе банк (Мауритиус) ЛДТ и посредничка канцеларија где Ђилас има новац

В.Н.

27. 03. 2021. у 14:15

Лидер Странке слободе и правде и бивши градоначелник Београда Драган Ђилас располаже са чак 53 активна рачуна у различитим финансијским институцијама у 17 земаља, на којима је крајем октобра прошле године укупно имао тачно 67.966.814,35 долара!

ПРОНАЂЕНА ВЕЗА: Овако функционише Деутсцхе банк (Мауритиус) ЛДТ и посредничка канцеларија где Ђилас има новац

Фото: Илустрација

Један од тих рачуна Драгана Ђиласа налази се на Маурицијусу и то на адреси "Барклy wхарф еаст флоор 4 ле цаудон wатерфронт Порт Лоуис - Мауритиус". Као холдер рачуна води се Драган Ђилас, а према нашим сазнањима, на њему је у децембру 2020. године било 5.741.025 евра.

Фото: В:Н.

На сајту иза кога стоји конзорцијум интернационалних истраживачких новинара приказана је шема како функционише веза између Деутсцхе банк (Мауритиус) ЛДТ и њихове посредничке канцеларије која се налази на Маурицијусу, а где је Драган Ђилас депоновао одређену количину новца.

Као што се види на приложеној шеми, у центру графикона налази се Деутсцхе банк (Мауритиус) ЛДТ и адреса њихове канцеларије која је на овој острвској држави, а где, према нашим сазнањима, Ђилас има рачун.

Фото: Принтскрин

Ово је још један доказ да Драган Ђилас на тој острвској земљи има рачуне иако је он то претходно демантовао. 

Суочен са озбиљним оптужбама и истрагама које су започеле надлежне институције, бивши градоначелник Београда је, уместо објашњења да ли је и колико је новца изнео из земље, да ли је прикривао власништво над фирмама и избегао да плати порез - поднео низ кривичних пријава. Притом је више пута рекао да неће ићи на полиграф.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (23)