ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ КОД ШАПЦА: Поносан сам на нашу Србију, градимо нови крвоток! (ВИДЕО)

Novosti online

26. 03. 2021. у 13:07 >> 14:00

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обићи ће данас радове на мосту преко реке Саве. Вучић ће обићи и радове на другој деоници ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница.

ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ КОД ШАПЦА: Поносан сам на нашу Србију, градимо нови крвоток! (ВИДЕО)

Фото: В.М.

Питања новинара: 

- Па градили се рачуни од Маурицијуса, преко Хонгконка до Швајцарске. Све су рачуне изградили, па се онда фолирају. Каже - не ради банка. Немој да се правите наивни и блесави. Као погодили сте ми тачну цифру у Швајцарској али сте погрешили на Маурицијусу. Па му погодили у Хонгконгу, па му погодили како је мењао имена фирми и свега другог. А порез у Србији ни да плате. Ем опљачкали Србију, ем ни порез нису хтели да плате. Шта бисте ви да градите када они  имају по 600 - 700 милиона евра. Ми смо за мост дали 40 милиона евра. 

Корона мере:

Људи, шта год радили ситуација нам је тешка. Али морате да разумете, неки људи, посебно млади, годину дана чекају да живе.

- Чекам сад велике испоруке вакцина у наредним данима и недељама, и Фајзера и Синофарма, и тада ћемо ићи по селима, да пробамо у једном дану 1.000 људи да вакцинишемо. И ја ћу да дођем.

Извештај ЕУ:

- Мој коментар на њихов извештај је само један - Они су овим извештајем рекли све о сами себи.

Председник Србије наглашава да они нас осуђују и оптужују на нешто што ни они не знају, а ни ми.

- Кажу недостаје нам стручних лекара, добро, стручни су сви који оду код вас, а сви који остану нису стручни. Наши лекари показали су ефикасност и брзину, и по броју лечених, вакцинисаних и показали су своју стручност сад боље него икада.

Они критикују нешто, а не знају шта је то нешто, нагласио је Вучић.

Кашњење радова:

Председник је изјавио да су успорени сви радови због ковида и нагласио је да су људи радили у најтежим условима.

Изјаве Аљбина Куртија

- Што се тиче господина Куртија, интересантан му је тај дијалог, плашим се да он највише воли да разговара са собом.

- Тиме нам само јасно показују да дијалог нису ни хтели - рекао је предсендик.

Обраћање медијима:

Председник се на почетку захвалио извођачима који, према његовим речима, иду испред плана.

- До Лознице ће брза саобраћајница бити готова до октобра 2024. године, а што се тиче Рума-Шабац дела, то ћемо да завршимо и годину дана раније. Од Београда до Шапца за мање од 40 минута за две и по године.

- Посебно желим са поносом да истакнем да ово плаћамо сами из буџета.

- Овако умрежена Србија биће потпуно другачија земља - рекао је председник и подсетио на план "Србија 2025." у ком је обећано да ће Србија бити непрепознатљива.

- Ово су добри сигнали. 

Председник је још једном, у циљу спасавања економије, истакао да нам је неопходна вакцинација.

- Битно је и да наставимо са имунизацијом како би се сузбио вирус, а ми наставили да радимо још боље. Задовољан сам нашим радом и успехом, али и радом наших партнера - реако је Вучић и истакао да ће се Србија тек развијати. 


Обилазак радова на мосту преко Саве: 

Радове на важном инфраструктурном пројекту обилазе министар грађевинарства Томислав Момировић и директор Коридора Србије Александар Антић. 

Председника је интересовало како теку радови. Он је рекао да се радови на мосту на Сави морају заврити макар до краја 2024. године.

У питању је мост дужине 1350 метара. 

- За сада смо све финансирали из нашег буџета, нисмо узимали никакве кредите - рекао је председник и нагласио да је ово изузетно важно.

- То је сада нешто што у потпуности мења слику наших путева западно од Београда.

- Када кажете неком да је ово финансирано из буџета, то значи да вам је држава веома стабилна - нагласио је председник, одговарајући на питање да ли дугујемо нешто за овај мост.

- Наши људи праве уговоре, а нисмо водили рачуна о роковима. Увек се извођачи радова боре да добију годину-две луфта, али мислим да су они фер и да је компанија која ово ради одлична. Хвала што су прихватили да скрате рокове за годину и три месеца. Сачуваћемо барем неколико живота који би настрадали на локалним путевима - каже Вучић.

Председник је истакао да се на овај начин привлаче и нове инвестиције.

- Много сам срећан, то када видит - направили сте нови крвоток. Сада када погледате мапу Србије, нама ничу нови крвни судови.

- Знате ли колико људи маштају о томе?

- Ово није прича, ово остаје иза нас. Људи маштају о томе да Дрина више није далеко. Када вежемо овај пут за Фрушкогорски, биће избанредно и важно за Војводину. Када изађемо из ковида пробићемо тунел како бисмо омогућили људима из правца Ваљева да брзо стигну до Дрине.

Председник је најавио и даље повећавање туристичких капацитета са обе стране Дрине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (28)

ElezM

26.03.2021. 13:29

Ova deonica puta je najzahtevnija i ovo je velika investicija koja će itekako dati velike rezultate. Nekad je ovo samo bio san a danas je to budućnost i samo ovako treba da nastavimo da gradimo i da modernizujemo našu zemljiu to je budućnost.

Brankić

26.03.2021. 16:24

Izgradnja puteva je najveće dobro koje jedna zemlja može da ostvari. Ovde je ulaganje odmah isplativo. Ubuduće će se naplaćivati tranzit, strani investitori će biti zainteresovaniji putnom pokrivenošću i sve turističke lepote Srbije na dohvat su ruke.