ПАЛМА: Друштвене мреже су највеће зло

Novosti online

23. 03. 2021. у 19:01

БЕЗ интернета се данас ништа не може, али имамо проблем, а то су друштвене мреже. Деца не иду у школе, не излазе увече, све је затворено и све своје време проводе поред интернета на друштвеним мрежама.

ПАЛМА: Друштвене мреже су највеће зло

Драган Марковић Палма

И оно што они читају нису теме као „шта је лепо за државу Србију, да има вакцина за грађане Србије“ и тако даље. Зашто је то тако ? Већ годину дана траје блокада дечје слободе, укинули смо дечје право, а статистика говори да је веома мали број деце до сада заражен корона вирусом.

Већи је ризик када се деца приватно организују по становима и кућама и направе журке, него када оду у неки локал. Главни задатак је како да помогнемо родитељима да децу преусмере са друштвених мрежа на нешто друго“, изјавио је председник и шеф посланичке групе Јединствене Србије Драган Марковић Палма у Скупштини Србије у току расправе о

Пројекту изградње широкопјасне комуникационе инфраструктуре у руралним пределима.

- Данас деца гледају неке јутјубере који лупају ко отворен прозор или неке који се само кревеље. Има нешто што постаје навика, тако и деца долазе у ситуацију да не могу без друштвених мрежа и каква је будућност те деце. Данас деца имају друштвене мреже, а немају физичко васпитање, па за пар година неће моћи да потрче ни када га куче појури - оценио је Марковић.

- Друштвене мреже не можемо да забранимо, али да видимо да нађемо најбољи модел. Друштвене мреже су данас највеће зло даме и господо, зло данашње и зло будуће. Друштвене мреже и лажни профили на којим свако може да пише шта хоће. И да се на тим лажним профилима напада и председник Србије и његова породица и онда обичан човек каже „ако нападају председника, шта ће онда мени да раде - рекао је председник Јединствене Србије. 

НЕ ВАКЦИНИШЕТЕ СЕ ЗБОГ ВУЧИЋА и ВЛАДЕ СРБИЈЕ НЕГО ДА ЗАШТИТИТЕ СЕБЕ И СВОЈУ ПОРОДИЦУ

Говорећи о вакцинацији и корона ситуацији у Србији, Драган Марковић Палма је рекао да је до сада само 40 посто здравствених радника вакцинисано. „И онда обични људи кажу „сигурно ту нешто има“. А шта има, нема ништа, осим пропаганди фармацеутских индустрија.

Има и други проблем у неким градовима, а то је да вакцина има, али се за сутра нико није пријавио за вакцинацију. Ајде да кренемо и по селима. Ја сам дао налог у Јагодини да се крене са списковима у свако село. Када господин пољопривредни прозвођач види да је у његово село дошао и лекар и медицинска сестра и да се свима објасни да се не вакцинишу због Вучића, Владе Србије, Жарка Обрадовића или неког другог, већ да се вакцинише да заштити себе и своју породицу, онда ће сви да се вакцинишу“, рекао је Марковић.

ОВО ДАНАС ЈЕ СВЕТСКО ВАНРЕДНО СТАЊЕ

- Ово сада је ванредно стање и то светско ванредно стање. Запамтите, од августа месеца ове године у целом свету ће бити таква економска криза, каква није била у задњих 100 година.  И ту могу да претекну само они који имају резерву и тамо где су добри буџети који се пуне из изворних прихода као што је случај у Србији. Али неће моћи ни држава вечно да даје из буџета по три, четири плате за предузећа“, рекао је Марковић. „ Мора да све ради како би се буџети пунили. И треба да престане дискриминација да мале породичне продавнице не раде, а велики маркети, чији су власници 80 посто странци и који имају 80 посто увозне робе да раде.

Такође, затворена су стоваришта. Погледајте колико само у Београду имате кранова. Где ће ти људи да купе грађевински материјал, а 95 посто те робе је на плацу, на стовариштима. Ко ће ту да се зарази? Ако стане изградња и трговина стају буџети. Ми хоћемо да помогнемо председнику Вучићу, а неки га нападају зато што хоће да се пуне буџети. Људи морају да схвате да смо ми у незваничном, неформалном, светском ванредном стању - казао је Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)