РАЧУНИ У СТРАНОЈ БАНЦИ СУ КРИВИЧНО ДЕЛО: Ивица Дачић тврди да постоје двоструки аршини у афери Маурицијус

Novosti online

21. 03. 2021. у 21:48

ПРВИ предлог у вечерашњој емисији Хит Твит је афера Маурицијус која већ данима потреса Србију. Један од гостију је и Ивица Дачић који каже да у читавој овој ситуацији постоје двоструки аршини јер, када би неко од њих имао оволики новац, били би на мети опозиционих политичара. Нашим држављанима је, каже, забрањено да имају рачун у страној банци и то се сматра кривичним делом.

РАЧУНИ У СТРАНОЈ БАНЦИ СУ КРИВИЧНО ДЕЛО: Ивица Дачић тврди да постоје двоструки аршини у афери Маурицијус

Фото: Принтсцреен/Пинк

- Ако има неку фирму у иностранству, НБС је прописала услове под којима то може, потребне су дозволе и мора да се документује о којим пословима је реч. Суштинско питање је да ли има рачуна, колико има новца и који посао је у питању. Ђилас не претендује да буде почасни члан Народне бибилиотеке, већ власт у Србији. Ђилас је на основу својих функција успео да приходује ове паре. Није на нама да одређујемо колико је то кривично дело, али надлежни треба да се овим позабаве - каже Дачић.

Маурицијус је, додаје, сада постао познат по овоме.

- Ишао сам на Мадагастар преко Маурицијуса где је 95 одсто путника напустило авион. По томе сам упамтио Маурицијус. Иначе, ми смо са овом земљом имали срдачне односе, нису признали КиМ, а и Вучић се са њиховим званичницима сусретао на маргинама седница УН - каже Дачић.

Дачић каже да, и када би валуте биле у динарима, реч је о много новца.

- Све ове шеме су намерне и реч је о организованом извлачењу новца. Он је сада шеф неке опозиционе странке и лично мислим да, они којима је шеф, доживели су колапс! - каже Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)