РАЗГРАНАТА МРЕЖА: Ђиласов сарадник Шмит Паскал повезан са преко 30 компанија у пореским рајевима и другим дестинацијама у свету (ШЕМА)

Novosti online

21. 03. 2021. у 14:51

САРАДНИК Драгана Ђиласа, Шмит Паскал, који се налази као потписник или овлашћено лице на рачунима у пореским рајевима где је лидер ССП депоновао вишемилионске износе, директно или индиректно повезан је са преко 30 фирми, показују јавно доступни подаци на швајцарском порталу који се бави финансијама.

РАЗГРАНАТА МРЕЖА: Ђиласов сарадник Шмит Паскал повезан са преко 30 компанија у пореским рајевима и другим дестинацијама у свету (ШЕМА)

Драган Ђилас

Разграната мрежа у којој се помиње лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, свакако би могла да буде добар траг у даљој истрази коју спроводе наши надлежни ограни.

Подсетимо, Управа за спречавање прања новца, а на основу докумената које су објавиле "Вечерње новости" о Ђиласовим рачунима на Маурицијусу, Швајцарској и Хонгконгу, већ је покренула истрагу.

Постоји основана сумња да је његово богатство распоређено на 50 конта у чак 17 земаља широм света. Важећи прописи у Србији пружају добар темељ да се спроведе опсежна истрага о свим трансакцијама и милионима који се везују уз Ђиласово име.

Појам сарадника у нашем законодавству је регулисан законским и подзаконским актима, међу којима су све одлуке НБС које се односе на оснивање финансијских институција, Закон о рачуноводству, Закон о ревизији, Закон о играма на срећу и Закон о посредовању у промету и закупу непокретности.

Фото: Принтскрин

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (35)