ИЗВЕШТАЧ ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Санкционисати Ђиласове нападе на новинарку "Новости", нисам то доживела ни од Трампа и Бајдена

Novosti online

21. 03. 2021. у 07:45

АМЕРИЧКА новинарка српског порекла, извештач из Беле куће, Ксенија Павловић Мекатер најоштрије је осудила неприкладне коментаре Драгана Ђиласа на конференцији за штампу, а који су били упућени новинару и помоћнику главног и одговорног уредника "Вечерњих новости" за дигитална издања Андријани Нешић.

ИЗВЕШТАЧ ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Санкционисати Ђиласове нападе на новинарку Новости, нисам то доживела ни од Трампа и Бајдена

Фото: Принтскрин

- Напади на новинаре су недопустиви у демократском друштву. Сексистички и мизогени коментари политичара представљају атак на професију и посао новинара да поставља тешка питања. Ниједан политицар, нигде у свету не може да рачуна на лака питања, одговарање на сва питања је саставни део политке. Вређање жена новинара, простаклук и бахатост на конференцијама за штампу угрожава безбедност новинара и мора бити најоштрије осуђено и санкционисано - каже Павловић Мекатер.

Она истиче да њу никада нису вређали ни када је критиковала америчке председнике Доналда Трампа и Џоа Бајдена.

- Америци, ни када сам критиковала Трампа ни Бајдена у улози новинара Беле Куће нисам доживела никада да будем вређана, нити сам се плашила за своју безбедност. Сексизам и коментари политичара базирани на личним увредама новинара у Америци су недопустиви и друштво их не прихвата. Медијске слободе су постулат слободног друштва. Новинарство није ПР, а новинари нису дактилографи. Апелујем на удружења новинара и надлежне институције у Србији да стану у одбрану новинарке "Вечерњих Новости" Андријане Нешић и једногласно осуде сексистичке увреде и притиске које се на њу врше на конференцијама за стампу - истиче извештач из Беле куће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (55)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића