МИНИСТАР ВУЛИН: Хоће да елиминишу Вучића, безбедност председника је угрожена

Танјуг

19. 03. 2021. у 10:35

ИМА разлога за забринутост и повећану будност када је у питању безбедност председника Александра Вучића, каже министар полиције Александар Вулин.

МИНИСТАР ВУЛИН: Хоће да елиминишу Вучића, безбедност председника је угрожена

Фото: П. Митић

Он је за ТВ Пинк рекао да је Вучић стожерна тачка која гарантује политичку и економску стабилност у Србији, да је потребно само њега елиминисати да се изгуби политичка стабилност.

Говорећи о криминалном клану Вељка Беливука он је рекао да постоје индиције да је имао поједине људе у полицији који су га штитили.

Додаје да су имали људе којима су могли да се обрате када им се одузме блиндирано возило да им се врати, да окрену главу када нађу оружје код њих, имали су људе које зову када се ухапси неко од припадника њиховог клана.

Додаје и да су имали своје мете у полицији.

- Постоје оперативна сазнања да су имали своје мете, а да ли би нешто урадили или не ја не могу да кажем, то ће потврдити истрага - рекао је он и додао да се сва сазнања достављају тужилаштву.

Напомиње да је посебна Радна група Министарства унутрашњих послова за Беливукову групу формирана 8. децембра 2020. године, а да је пре тога било пуно сазнања о њима.

Банда је, како каже, разбијена 4. фебруара 2021. године и да је то била кулминација једног озбиљно полицијског рада.

Подсећа да је током информативног разговора о везама са Беливуком полиграф одбио Славиша Кокеза, али и Дијана Хркаловић, а да је једино прихватила и прошла на полиграфу (старлета) Тијана Ајфон.

Говорећи о прислушкивању председника он је рекао да не постоји мера прислушкивања Александра Вучића, али да је на мерама било 26 људи за које се зна да су у комуникацији са Вучићем или неким од чланова његове породице.

- Број незаконитих пресретнутних разговора расте. Делови Министарства унутрашњих послова су злоупотребљавали своја овлашћења тако што оду код надлежног судије, траже од њега могућност прислушкивања одређених лица, направе од њега неку легенду, траже меру, судија вам изда решење. ВИ то радите не зато што је тај неко криминалац већ зато што знате да ће се чути са Александром Вучићем - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

AKO IZDAJU VUCICA SRBIJE CE NESTAT

20.03.2021. 07:17

@dera - Nacistima i nacistickim slugama u Srbiji, ne odgovara jaka i stabilna Srbija, to je svakodnevno vidljivo. Vasington , Berlin, Brisel o Zagrebu i Pristini da i negovorimo, svi bi zeleli da se rese Vucica, i da razbiju srpske odnose sa Rusijom i Gospodinom Putinom. Peta kolona u Srbiji je jaca nego ikad, zapadne citaj nacisticke tajne sluzbe vrsljaju Srbijom a posebno Beogradom, i pomazu tu istu petu kolonu, cak su ih spregli sa kriminalcima celog balkana. Zapad nikad nije bio prijatelj Srbiji, niti ce kad bit, oni su samo interesdzije, kako na ledjima srpskog naroda da ostvare svoje planove, u glavnom cilju pohoda na Moskvu, to su cinili i njemacko-austrijski carevi, to je cinio i Adolf Hitler, to danas cini Amerika i velike evropske zemlje, i komotno se moze reci: SAMO JE ADOLF MRTAV, NACIZAM NIJE NI UMIRAO.

Jova

19.03.2021. 14:44

Treba maksimalno zaštititi našeg predsednika, jer udar na njega značio bi udar na samu državu. Pored svega što čini za srpski narod ovo je nedopustivo, sve treba pohapsiti koji imaju veze i na samu pomisao da naude predsedniku.

ElezM

20.03.2021. 03:43

Treba sve ovo shvatiti ozbiljno smatram da Vulin priča pravu sliku svega i stepen zaštite predsednika mora da bude na najvišem mogućem nivou. Smatram daće MUP nastaviti odgovorno da radi svoj posao kao što je i do sada radio. Vulin dobro radi svoj posao minstra to sve pokazuje koliko je on odgovoran ministar.