ШЕШЕЉ О НЕОБЈЕКТИВНОСТИ НУНС: То је агентура, Ђилас је новцем утицао на ту организацију

Novosti online

18. 03. 2021. у 17:59

ПРЕДСЕДНИК СРС проф. др Војислав Шешељ рекао је да НУНС никада није био објективан, те да је новац који је Драган Ђилас давао за НУНС има утицаја на пословање тог удружења.

ШЕШЕЉ О НЕОБЈЕКТИВНОСТИ НУНС: То је агентура, Ђилас је новцем утицао на ту организацију

Фото: ЕПА/Коча Сулејмановић

- НУНС никада није био објективан. НУНС је формиран деведесетих година да би се направио раздор у Удружењу новинара и да би се у њему окупили сви прозападни издајнички новинари. Наравно, касније су се придружили и многи други, можда по инерцији, можда из незнања или из неког другог разлога. Не могу да кажем да су сви издајници, али удружење је плаћеничко. Оно је некад финансирано из иностранства, а некад су га плаћали и неки други фактори, попут НВО, понека странка, чујем сад да их је и Драган Ђилас плаћао. То је једна од агентура - сматра др Шешељ.

Фото: ЕПА/Андреј Чукић

Лидер радикала каже да се новцем остварује утицај на НУНС.

- Наравно да то има утицаја. Новинари су на платном списку и других странака, а и владајућих. То је појава која постоји деценијама у нашем новинарству - каже председник СРС.

Он тврди да то доводи до необјективности у односу према новинарима.

- Сви су оријентисани према сопственом забрану и сви имају неке своје базичне медије и појединце које штите на дати миг - рекао је др Шешељ.

Лидер радикала се залаже за потпуну слободу штампе и не види могуће решење проблема.

- Нема ту неког решења. Треба пустити потпуну слободу штампе и да квалитетни медији опстану, а да се неквалитетни угасе - рекао је лидер радикала.

Одговарајући на питање да ли је могуће решити проблем медија који добијају огроман новац из иностранства и послују са губитком, председник СРС закључује:

- И они дођу у кризу и траже начин да опстану - сматра др Шешељ.

Подсећамо, Љиљана Смајловић је приликом гостовања на К1 потврдила да је Драган Ђилас управљао медијима и финансирао сам НУНС.

 - Тешко је водити такву организацију, сви се слажемо да влада, политика, владајућа странка има утицај на провладине медије, али зар нисмо недавно открили да је Драган Ђилас финансирао НУНС, мислим да је то занимљива чињеница. И кад посмарате понашање НУНС-а, ја мислим да је логично размишљати о потезима НУНС-а из светла тога како се издржава НУНС и ко има највећи утуцај на њега - рекла је Љиљана Смајловић на К1.

Подсећамо, председник ССП Драган Ђилас данас је је извређао новинаре, те убрзо напустио салу за конференције.

На овај начин Драган Ђилас ускратио је новинарима право да се легитимно баве својим послом, и успоставио цензуру над новинарима.

Ђилас је увредама на конференцији показао да постоје двоструки аршини - за новинаре чија му се питања свиђају, и за оне чија му се питања не допадају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)