СТОЈАКОВИЋ О "АФЕРИ МАУРИЦИЈУС": "Надлежни органи морају да разреше ово са великим занимањем - да се зна о чему се ради!"

Новости онлајн

17. 03. 2021. у 22:32

У ВЕЧЕРАШЊЕМ специјалном издању Националног дневника на телевизији "Пинк" говорило се о афери Маурицијус и ексклузивним сазнањима о Ђиласовим рачунима на Маурицијусу и у Швајцарској, до којих су дошле "Вечерње новости".

СТОЈАКОВИЋ О АФЕРИ МАУРИЦИЈУС: Надлежни органи морају да разреше ово са великим занимањем - да се зна о чему се ради!

Фото: Принтсцреен

Гости у студију били су министар финансија Синиша Мали, Душан Стојаковић, уредник економије "Вечерњих новости" и Жељко Радовановић из Управе за спречавање прања новца.

Фото: Принтсреен/Пинк

- Мислим да надлежни органи морају то да разреше са великим занимањем, да се зна о чему се ради. Невероватно је да неко ко је обављао неку функцију и постоји сумња да је остварио неку добит, да не буде санкционисан - рекао је Душан Стојаковић, уредник економије "Вечерњих новости".

Синиша Мали је током емисије оценио да је реч о великом новцу и да ово нису једини рачуни који постоје.

Фото: Принтсреен/Пинк

- Реч је о великом износу новцу, а постоји на десетине рачуна у преко 15 земаља света. Овакву хоботницу прави само неко ко хоће да нешто сакрије и реч је о огромном новцу који је неко зарадио, отео док је био на власти. У то време је новац изнесен и стајао је ван домашаја наше земље - крекао је Мали.

Мали је показао и папире до којих су дошле "Вечерње новости", а који потврђују колико милиона евра Ђилас има на Маурицијусу.

Данима нас, каже Мали, Ђилас убеђује да нема рачун на Маурицијусу, а сада се показало да их има два и то са преко 5,7 милиона евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

ХИСТЕРИЈА У ХРВАТСКОЈ ЗБОГ ОПТУЖНИЦА: Прете блокадом Србији како би сакрили злочин