СРБИЈА БРИНЕ ЗА СВОЈ НАРОД НА КОСМЕТУ: Петар Петковић у дводневној посети КиМ,

Д. Зечевић

16. 03. 2021. у 16:53

КАНЦЕЛАРИЈА за Косово и Метохију у сарадњи са Министарством здравља и Владом Србије чини све да помогне нашим лекарима и медицинском особљу управо због тога што су наши лекари и медицинско особље на првој линији фронта одбране од корона вируса. Ја сам данас дошао да уручим рендгнен који ће помоћи Дому здравља а ускоро им стиже санитетско возило које је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију.

СРБИЈА БРИНЕ ЗА СВОЈ НАРОД НА КОСМЕТУ: Петар Петковић у дводневној посети КиМ,

Фото: Д. Зечевић

Ово је данас после обиласка Дома здравља у Звечану истакао Петар Петковић директор Канцеларија за Косову и Метохију који се налази у дводневој посети Косову и Метохији. Петковић је данас прво обишао Дом здравља у Звечану где је после састанка са директором др Иваном Васићем и ужим руководством Дома здравља истакао да је на основу недваног конкурса до сада на Космету упослено 70 лекара и 200 медицинских сестара као и да ће бити расписан конкурс за још 40 медицинских сестара.

ЗГРАДЕ

После обиласка Дома здравља у Звечану и породице Вуковић директор Петковић је обишао стамбену зграду са дванаест станова, која је у  изградњи и намењена је збрињавању младих брачних парова.Иначе, Канцеларија за КиМ односно Влада Србије на северу гради 15 зграда са 96 стамбених јединца односно 180 станова.

- Захваљујући председнику Александру Вучићу и његовој личној иницијативи крећемо у реконструкцију Клиничког центра у Косовској Митровици као и у изградњу болнице у Грачаници која ће бити рађена од темеља. Све ово говори да желимо да помогнемо нашем народу на КиМ да имају квалитетно здравство и све могућности као што имају наши људи у центрланој Србији - казао је директор Петковић у Звечану позивајући још једном житеље српских средина на КиМ да се, они који то нису пријаве за вакцинацију у свим здравственим установама а канцеларја за КиМ обезбеђује превоз до Рашке, Куршумлија и Бујановца где се вакцинација и спроводи.

- На тај начин бринете о себи и сопственом животу,а држава Србија је једина у региону која има вакцине. Први смо по вакцинацији у Европи, искористимо ту шансу, вакцинишите се јер на тај начин штитите себе и животе људи око себе. Јер данас се наш живот и опстанак срба на Косову брани не само економском развојем него и вакцинацијом , зато је важно да искористимо ту прилику - додао је директор Канцеларије за КиМ који је потом обишао дванаесточлану породицу Вуковић из Косовске Митровици којима Канцеларија за КиМ и епархија рашко призренске помажу у изградњи куће у Житковцу селу у општини Звечан.

Родитељи десеторо малишана од којих најмлађа девојчица, Милунка, има свега пар месеци а најстарије дете седамнаест година, Ана и Далибор, о којима су Новости писале у више наврата захвалили су се на помоћи и Канцеларији и епархији.

- Осим помоћи у изградњи куће која нам је преко потребна јер је двособан стан неуслован за наше десеторо деце битна нам је љубав и представника Канцеларије и епархије рашко-призренске - казао је Далибор Вуковић отац десеторо деце који је том приликом желео брзо оздрављење владике Теодосија, док се мајка Ана захвалила директору Канцеларије за КиМ на поклонима, намирницама и слаткишима за децу.

Иначе, породица Вуковић је расељена 1999. године из Србице, а средства за њихову породичну кућу у Житковцу обезбедила је Канцеларија за Косово и Метохију.Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић боравиће сутра у Грачаници где ће бити централно оббележавање мартовског погрома.У 11 сати у манастиру биће а потом полагање белих ружа испред уметничке инсталације Миссинг испред Дома културе посвећене несталим лицима на Косову и Метохији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)