ИЗБОРИ У КОСЈЕРИЋУ: Предато пет листа, опозиција бојкотује гласање

Н.Ј.

12. 03. 2021. у 11:56

РОК за предају изборних листа за локалне изборе који ће бити одржани 28. марта у Косјерићу истиче у поноћ.

ИЗБОРИ У КОСЈЕРИЋУ: Предато пет листа, опозиција бојкотује гласање

Фото: Н.Ј.

За 27 одборничких места у Скупштини општине, бориће се укупно 5 коалиција и група грађана, а део садашње опозиције бојкотовеће и ове изборе.

Изборне листе су предали: коалиција "Александар Вучић - За будућност Косјерића - Ивица Дачић" у којој су Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије, ПУПС, ПС и СДПС, затим коалиција „Нада за Косјерић - национално демократска алтернатива” у којој су Демократска странка Србије и ПОКС, затим Група грађана "Чисти људи за чист Косјерић", ту је коалиција "Домаћини до победе - Милан Стаматовић" у којој су Здрава Србија и Нова Србија, а током дана своју кандидатуру потврђену сакупљеним потписима предаће и Српска радикална странка.

Јеремићева Народна странка, Ђиласова Странка слободе и правде, Демократска странка и остале опозиционе партије, бојкотоваће изборе јер сматрају да су изборни услови нерегуларни. 

На изборима у Косјерићу право гласа на претходним изборима имало је 9.308 грађана, а тачан број за ово гласање биће познат након провере тренутног стања, ради прецизног формирања бирачког списка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)