СПРЕМА СЕ СМЕНА МИНИСТАРА: Све гласнији позиви да се СНС обрачуна са учесницима у завери против Вучића

Д. МИЛИНКОВИЋ

09. 03. 2021. у 09:00

СПРЕМА СЕ СМЕНА МИНИСТАРА: Све гласнији позиви да се СНС обрачуна са учесницима у завери против Вучића

Фото: П. Милошевић

ОДМОТАВАЊЕ клупка нелегалног прислушкивања и праћења Александра Вучића и чланова његове породице које су организовале одметнуте структуре МУП повезане са криминалним кланом Вељка Беливука, могло би да доведе и до реконструкције Владе Србије, па чак и до ванредних парламентарних избора и пре пролећа 2022.

Потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић отворено је у интервјуу за "Новости" поручио да су у завери против Вучића учествовали и неки министри из редова напредњака.

На, за почетак, политичку одговорност и губитак фотеље у Немањиној, позивају и други високи функционери СНС. Потпредседник напредњака Миленко Јованов каже, за "Новости", да "заиста не види начин да на позицији, било у СНС, било у власти, остане било ко ко је био умешан у ову заверу против председника Вучића":

- То није ствар политике, већ ствар права, правде, али и хигијене, ако хоћете. Да ли ће то значити и реконструкцију Владе или нове изборе, потпуно је свеједно. Најважније је да се овај канцер на телу СНС и Србије одстрани, да сваки сегмент те приче буде добро испитан и да апсолутно сви, који су са овим имали било какве везе, пред надлежним органима објашњавају своја недела и своје мотиве.

И Владимир Орлић, потпредседник Народне скупштине из редова напредњака, има исти став:

- Никоме ко је учествовао у језивом прогону породице председника државе, разапињао их у бестијалним медијским хајкама лажи и клевета, незаконито прислушкивао и пратио, припремао државне ударе, шуровао са политичком и обавештајном "канализацијом", са најгорим мафијашима и спремао снајпер човеку који свакодневно обезбеђује живот овом народу - нема места ни у СНС, ни на било ком нивоу извршне власти, то је јасно.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић каже, за "Новости", да је у игри тренутно више сценарија:

- Један је да се примени оно што је логика страначког живота, да Председништво и Главни одбор СНС просто разреше неке људе државних функција и да их онда и парламент смени. Још једна опција је септембарска скупштина странке, где би ти за које се тврди да су учествовали у компромитацији Вучића требало да оду. Други сценарио је одлазак на изборе, па да се у оквиру странке промешају карте и да се на листама за посланике и као кандидати за министре нађу неки нови људи.

ОДГОВОРНОСТ

Станковић каже, да је бар споља гледано, једноставније сменити министре, реконструисати Владу и изабрати нове, са образложењем да је њихова политичка одговорност била у томе што нису спречили да се полиција злоупотребљава у случају прислушкивања. Излазак на изборе, по његовом мишљењу је, можда, на први поглед елегантнији, али свакако сложенији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (52)

ivan

10.03.2021. 02:03

Sve ovo podrzavam,ali imam dva pitanja za sve ove koji pisu komentare.Sta se cekalo do sada,kada zadnje tri godine slusamo price o pokusaju ubistva predsednika?!I zbog cega vec nekoliko meseci od kada se prica o prisluskivanju,niko nije krivicno gonjen niti je uhapsen?!

Jovana

10.03.2021. 02:07

Врх странке СНС ће наћи довољно снаге и начина да се избори са оним људима који су радили против државе и председника Вучића.Такви људи ће бити склоњени са политичке позорнице Србије!