БРНАБИЋ О ПРИСЛУШКИВАЊУ ВУЧИЋА: То је покушај државног удара, трајало је месецима, можда и годинама!

Novosti online

07. 03. 2021. у 21:03 >> 23:13

БРНАБИЋ О ПРИСЛУШКИВАЊУ ВУЧИЋА: То је покушај државног удара, трајало је месецима, можда и годинама!

Фото: Принтскрин

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић била је гост емисије Хит твит где је открила нове језиве детаље о монструозним злочинима Вељка Беливука и његове екипе.

Премијерка Брнабић на почетку је подсетила да је при њеном последњем гостовању у овој емисији председник Вучић поставио темеље за фабрику Тојо Тајерс у Инђији, а данас је отворена још једна нова фабрика у Новом Саду, Континенталова!

Истакла је да ће се ту производити најмодернији уређаји за аутомобиле.

- Просечна плата у овој фабрици биће далеко већа од просечне - навела је и додала да ће до 2025. просечна плата у Србији бити 900 евра!

Како је рекла, у Србији ће до краја године плате бити више него у Бугарској која је чланица ЕУ.

Премијерка је говорила и о борби против вируса корона, тачније о мерама које држава и Кризни штаб уводе.

Како је навела, очекивано је да медицински део Кризног штаба захтева строге мере, а нормално је и то да немедицински део штаба мисли о привреди, како би људи задржали послове, али и због менталног здравља нације.

Важно је да се пријавите за вакцинацију

- Сви смо већ на крају живаца, то се дешава и у Кризном штабу, али мислим да доста добро балансирамо - рекла је и додала да је вакцина примарна ствар у овој борби.

- Хвала Богу, имамо вакцина, тиме не може да се похвали скоро ниједна друга земља Европе, имамо око 620.000 ревакцинисаних, око милион и 30 хиљада вакцинисаних првом вакцином - истакла је и додала да је важно да се још више људи пријави за вакцинацију.

Навела је да је Србија веома брзо напредовала по питању великих инвестиција, јер "данас све више компанија улаже у нашу земљу", а то ће "резултирати већим извозом и већим платама".

- Србија иде невероватном брзином - наводи премијерка.

- Када смо били на састанку са Немцима они су председнику Вучићу рекли "желимо да вам се захвалимо јер је све било савршено организовано током припреме инвестиције и изградње фабрике, ми смо се запањили Србијом.

Фото: Принтскрин

 

Небојша Крстић истакао је да је вакцина безбедна, бесплатна и није му јасно зашто се више људи не вакцинише.

Божидар Спасић је, говорећи о инвестицијама у Србији, навео да Немци нису случајно прошли кроз Нови Сад и одлучили да ту граде фабрику.

Фото: Принтскрин

 

- Кад се све сабере, добије се процена од обавештајних служби и других институција. Ово је знак поверења Србији Александра Вучића - навео је Спасић.

Брнабић је говорила и о фотографијама монструозних злочина Вељка Беливука које је синоћ показао председник Вучић.

"Ништа није случајно"

Брнабић истиче да је било важно видети фотографије јер то "није сукоб навијача", већ су то монструми.

- То су неке од мање страшних фотографија - рекла је Брнабић и додала да, како истрага одмиче, постаје јасно да постоји група људи који је умрежена и политички и медијски, као и од стране и неких страних служби.

- Мислим да ће се то доказати, свакако су укључени делови МУП-а, као и странке којој ја припадам.

- Чини ми се да је све умрежено и ништа није случајно. Све је имало циљ да се свргне Александар Вучић са власти, без избора. Да ли да се физички уклони или да излуди од страних напада на породицу - рекла је.

- Имате професора Вулетића који је одједном "звезда" "Крика" и Утиска недеље. Ништа од тога није случајно и верујем да се то клупко одмотава све више. Видећемо да ли је тај господин професор Вулетић исправан и зашто толика медијска подршка њему - каже премијерка.

"Скривене су најпотресније ствари"

Каже да мисли да ће се људи тек изненадити када виде ко је све био укључен у ове послове.

- Из обзира према породицама скривене су најпотресније ствари, али важно је да наши грађани разумеју против чега је влада устала и коме је председник објавио рат и колико је то опасно.

Каже, сви који буду у вези са овим злочинцима "показаће какви су људи".

- Данас сам пажљиво прочитала интервју са Вулетићем и схватила да Беливук није био вођа, био је тек трећи, четрвти. Невероватно је колики је степен релативизације свега тога, колико су они били сурови и опасни. Били су повезани са државним структурама, неким медијским, имали су огромне количине новца, па су вероватно били повезани и са неким политичарима.

Фото: Принтскрин

 

Истиче као најважније питање - шта је био коначан циљ свега овога.

То је, каже, сигурно било свргавање председника Вучића са власти.

Каже да је Александар Вучић "покретачка снага Србије" и да је захваљујући њему, Србија потпуно другачија него пре седам, осам година.

"Није реч о некој деци, већ о криминалцима"

Маркетиншки стручњак Крстић је рекао да не познаје Владимира Вулетића и да ће истрага показати "шта њега мучи".

- Када смо код дилеме у јавности да ли показати слике комадања тела, сетио сам се снимака из Сребренице, па се не сећам ових примедби. После атентата Ђинђића имали смо фотографије Шиптара и Кума. Овде постоји разлог за објављивање. Ово су тела криминалаца који су са њима ушли у сукоб, то нису пролазници. Води се озбиљна кампања релативизације - навео је Крстић.

Он је истакао да је реч о организацији која поседује огромну количину новца и због тога је држава ту причу морала да сасече у корену и подвуче да није реч о "некој деци", већ о криминалицима.

- Ова прича мора да се истера до краја. Грађани имају право да знају шта се дешава, да их држава информише шта ради - нагласио је Крстић.

Фото: Принтсцреен/Пинк

 

Емитовани је снимак хапшења Вука Вуковића на аеродрому. Божа Спасић каже да је најважније то да се појавио "нови Беливук", чим је склоњен Вељко Беливук.

Спасић је указао да су многи чланови групе Вељка Беливука несумњиво покушали да побегну.

- Држава добро управља кризом. Ово је била криза. Планиран је атентат. Не набавља се тек тако снајпер - навео је Спасић.

- Беливук, као и његова "десна рука" Марко Миљковић, су иза решетака, као и још неки "војници" Веље Невоље, али многи су и даље у бекству. Ми имамо сигурно 15-20 припадника Беливуковог клана који су се разбежали када је полиција кренула у акцију. Када је ухапшен Беливук, појавио се нови Беливук. Да се не лажемо, то је део кавачког клана. Као код италијанске мафије, чим шеф оде да попије пиће, на његово место ускаче нови. Не знам да ли је истина, можемо да спекулишемо, наводно је Беливук увек носио бомбу са собом говорећи: "Живог ме неће ухватити", јер је знао да ће њега неко искасапити, као што је он друге касапио - каже Спасић.

Овако нешто никада није виђено

- Важно је да људи знају колико је све ово сложено, ми смо и даље на почетку ове борбе. Мислим да никада у Србији никада није постојао овакав тимски рад - рекла је Брнабић и додала да јој је жао што грађани нису видели све детаље са јучерашње седнице. Ипак, каже, о томе не сме да говори.

- Невероватно је како се наше безбедносне службе, тужилаштво и тужилац боре да открију сваки детаљ, каква је сарадња са неким страним службама - каже и додаје да ће држава набавити још технологије која ће помоћи у истрази, конкректно у отварању телефона криминалаца.

- То је чвор из кога извлачите нит по нит, тек на крају ћемо видети читаву слику - наводи премијерка.

Истиче да су недавно саслушани и људи из МУП-а и подсећа да су сви пали на полиграфу.

- Све што ће грађани видети у данима пред нама никада није виђено.

О незаконитом прислушкивању председника, премијерка каже да ћемо, без икакве сумње, доћи до више података о овом случају.

"Вучића можда прислушкивали и годинама"

Каже да имамо документовано да је председник Вучић прислушкиван чак 1.572 пута, а то се вероватно дешавало и много чешће.

- Њега и његову породицу прислушкивали су људи који су били ту да га чувају, или штите од прислушкивања страних служби. То је трајало месецима, а можда и годинама, то је покушај државног удара!

Каже да је важно да се зна да не постоји ништа што би инкриминисало Вучића из тих разговора.

Истиче да је из свега овога дошло и нешто позитивно, а то је "да се показало да Вучић води исправну политику".

Каже, ово мора да се испита до краја, до последњег разговора и мотива.

- Док не буде тако, ова земља неће бити безбедна.

Каже да се то није завршило на прислушкивањима, већ су Данило и Андреј Вучић физички праћени!

Каже да су политичари из бивше власти такође прислушкивали Александра Вучића, што је такође било незаконито.

- Прислушкивали су га као опозицију, а то нису људи који су јачали институције.

- Ми причамо о људима који су 70 одсто седница имали телефонским путем.

"Србија је показала солидарност"

Брнабић се осврнула на ужасне изјаве Бисере Турковић које су уследиле након што је Србија Босни и Херцеговини донирала вакцине против вируса корона.

- Ја ово не могу да схватим озбиљно, изјаву да је Астразенека вакцина за сиромашне. Србија је показала солидарност, донирали смо вакцине Северној Македонији, БиХ, Црној Гори.

Каже, најважније је бити солидаран кад је најтеже, а то је управо сада.

- Њихове реакције говоре само о њима - каже Брнабић.

Како каже председница владе, Вучић је вакцине донирао од срца и као знак солидарности.

- Астразенека вакцинама је вакцинисано 70 одсто грађана у Британији, то је феноменална вакцина - наводи премијерка.

"Изборни закони су исти као и раније"

Председница Владе Србије је оценила да примедбе опозиције нису оправдане јер су изборни услови исти као што су били и некада.

- Изборни закони су онакви какве су их они доносили док су били на власти. Спуштен је цензус тако да је парламент репрезентативнији. Срећна сам што као представних извршне власти не морам да учествујем у том дијалогу - каже и додаје да не зна какви би то избори требало да буду а да "Драган Ђилас поново дође на власт, после незапослености која је у његово време "дошла на 25 одсто, минималца од 150-170 евра".

- Не знам какви би то услови могли да дођу осим да Тања Фајон дође и обрише памћење свим грађанима, а потом и лоботомија.

Она је оценила да је то покушај налажења алибија.

Необјша Крстић је приметио да ако постоји претња од стране опозиције, то више није дијалог.

Како је рекао Божидар Спасић, опозиција сада покушава да прекречи нешто што раније није успело.

- Претње насиљем и изласком на улице могу да причају неком другом, а не Александру Вучићу.

Његов одговор опозицији је, признаје, "Џабе сте кречили".

Премијерка Брнабић рекла је да гарантује свим грађанима да ће се дражава изборити са криминалом, као и да ће "доћи до комплетне истине".

На несрећу, рекла је, вечерас није покренута тема истраге убиства Оливера Ивановића, али ће се о томе тек говорити.

Она је све грађане још једном позвала да се вакцинишу, јер је то, наводи, прави начин да се изборимо против овог вируса.

Председник Србије Александар Вучић и министар унутрашњих послова Александар Вулин јуче су на конференцији за медије после седнице Савета националне безбедности показали стравичне слике злочина клана Веље Невоље, а вечерас следи наставак.

Гости емисије су премијерка Србије Ана Брнабић, бивши високи функционер СДБ Божидар Спасић и маркетиншки стручњак Небојша Крстић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)

Nebojša

07.03.2021. 23:38

Trajalo je GODINAMA, a ne mesecima. I iz BIA i iz MUP. To se znalo, ali nije verovalo, jer je hobotnica bila velika a ucestvovali ljudi od poverenja. Tek je Bata poceo to da razbija i na kraju razbio, a zavrsni udarac nije bio moguc dok Vulin nije dosao na celo MUP. I za atentat se spremalo i trazilo i to se znalo ali se mislilo da su prazne price. Tek kada se uslo u zavrsnu fazu na srecu je ipak provaljeno i osujeceno.