КЉУЧНИ САТИ: У наредна 72 часа откривају се нови докази - упозорење председника Србије (УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО)

Новости онлине

07. 03. 2021. у 15:28

КЉУЧНИ САТИ: У наредна 72 часа откривају се нови докази - упозорење председника Србије (УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО)

Фото: Танјуг/Раде Прелић

ОДГОВОР државе биће немилосрдан против криминалних група у складу са законом и уставом, правдом, моралом и потребама грађана Србије, поручио је председник Србије Александар Вучић.

Он је изјавио да је Србија успела да се у последњем периоду обрачуна са неколико криминалних група, које су починиле бројна убиства.

Водила се истрага за три, сада већ за 4, а има нових сазнања и о другим убиствима и несталима, рекао је Вучић у обраћјању после седнице Савета за националну безбедност.

Он је навео да ће у року од 72 сата бити нових сазнања, јер су позамљене справе којима се откривају нови докази.

Навео је да су код припадника најпознатије групе успели да уз помоћ тих справа дођу до сазнања о којима није могло ни да се сања.

Припадници о групе којој се говори имали су фотографије и обелезена лица у БИА и МУП-у, који су им били непријатељи и "прогонитељи".

Међу тим људима, како је прецизирао, није нико од челника МУП-а, већ оперативци који су директно успели да их ухвате и ти људи су јунаци, јер су ризиковали у правом смислу речи зивоте.

Вучић је рекао да има млађих криминалних група које желе да наставе криминалне делатности, али је поручио да ће убрзо бити растурени и иза ресетака.

- Избројани су дани на слободи свима који мисле да је време да наставе "славна дела претходника - и да трују децу наркотицима, ликвидирају супарнике на монструозан нацин", поручио је он.

Министар полиције Александар Вулин говорио је данас о декодирању скај телефона.

Он је, говорећи о фотографијама и именима оперативаца МУП-а и БИА који су радили на овом случају, а које су нађене у телефонима припадника организоване криминалне групе Беливук-Миљковић, Вулин је навео да је имена и фотографије тих особа њима неко дојавио и нагласио да ће бити утврђено ко је то урадио.

На питање новинара да објасни поступак декодирања скај телефона и комуникација, министар је рекао да су код припадника организоване криминалне групе одузета 44 телефона који су декодирани и у којима су нађени бројни докази кривичних дела, неки за дела за које се знало да су их починили, а неки за које је тек откривено да су њихово дело.

Према његовим речима, сврха монструозних снимака и фотографија које су припадници клана размењивали између себе и слали противницима била је застрашивање.

- Врх мафије је страдао, а страдаће и улични продавци - истакао је Вулин и додао да постоје они који већ покушавају да преузму тржиште, територију и мрежу клана Беливук-Миљковић и нагласио да ће се и с њима држава на исти начин обрачунати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)