МИЛОШ ВУЧЕВИЋ: Мора се утврдити да ли су појединци из МУП били повезани с кланом Беливука, али и с праћењем Вучића и његове породице

Novosti online

07. 03. 2021. у 10:09

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ:  Мора се утврдити да ли су појединци из МУП били повезани с кланом Беливука, али и с праћењем Вучића и његове породице

Фото Ж. Кнежевић

ПОТПРЕДСЕДНИК СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је после синоћнег обраћања председника Александра Вучића, као и министра полиције Александра Вулина упућено више важних порука.

Он је гостујући у јутарњем програм ТВ Прва рекао да је био затечен оним снимцима који су приказани, јер је свирепост очигледно без граница и реч је о људима који нису презали ни од чега.

- То је мој први утисак. Наравно, оно што смо негде и осећали да се дешава, само смо добили од министра Вулина и верификацију да је полиција комплетно завршила свој посао када је реч о прислушкивању председника и његове породице. Преко 1750 разговора је оно о чему сам више пута говорио, а ооно што ме заиста уплашило И застрашивало је да је неко из система безбедности у стању да се тиме бави. Пре свега овде се мисли на појединце из МУП и јако је важно да се добију одговори на та питања и судски епилог. Лично ме не интерује ко је притиснуо дугме да се прислушкивање омогући, већ питање ко је дао налог и ко је добио те разговоре, на крају шта је њима рачено и који је био циљ. Оно што се мора утврдити је да ли су они људи из државног апарата који су давали подршку клану Беливук били умешани и у прислушкивање председника и његове породице – нагласио је Вучевић истичући да на та питања морамо имати одговор ако желимо да као друштво идемо даље. Вучевић истиче да може да има само политички суд о целој ситуацији и да је поновио да има контуре ко је из света политике то могао да ради.

- Немам доказе јер то треба да има тужилаштво, али нека дедукција ме води ка неким именима који су високо позиционирани и извршној странци али и мојој странци. Сматрам да је држава јуче хтела да покаже један мали део шта је кроз истрагу утврђено. Ником није била намера ни да узнемирава јавност већ да се покаже да је држава одрадила озбиљан посао да би се дошло на тај ниво доказних средстава. Што се тиче прислушкивања да је полиција затворила тај предмет и да је сада на тужилаштву да одради свој део посла. Основни циљ праћења председника је да се дискредитује, да се прате њихови контакти да му се пре свега компромитује породица па затим и он. И да то буде неки уцењивачки потенцијал у неком наредном периоду. Али неспорно да је безбедност председника била угрожена и да цела активност клана Беливук, експозитуре црногорсног клана подсећало на перид пре убиста Зорана Ђинђића и земунског клана. Одсноно како се држава приближавала обрачуну тако су они били све нервознији.

О донацијама вакцина региону

На питање о одлуци Србије да донира вакцине региону и да вакциналном дипломатијом ствара меку моћ, Вучевић истиче да је то пре свега гест пријатељства и помоћи у тешкој ситуацији. Питање је само како ће га сад ко тумачити. Поносан сам на нашу државу што је за наше грађане обезбедила оволику количнину вакцина и што смо одлично организовани. Што се тиче подршке региону, мислим да је то један озбиљан и добар приступ да Србија показује да је парнер, комшија, пријатељ, али и да смо браћа. Не знам ко је Македонцима, Црногорцима па и Бошњацима ближни од нас који живимо вековима једни са другима – уверава Вучевић.

(Град Нови Сад)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)