ВУЧИЋ О ИНТЕРВЈУУ СА ХАЏИФЕЈЗОВИЋЕМ: Није било фалсификовања мојих речи, а уводници су његова ствар

Танјуг

06. 03. 2021. у 12:20

ВУЧИЋ О ИНТЕРВЈУУ СА ХАЏИФЕЈЗОВИЋЕМ: Није било фалсификовања мојих речи, а уводници су његова ствар

Фото: Принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић каже да му је у вези са интервјуом Фејс ТВ из БиХ са новинаром Сенадом Хаџифејзовићем, било најважније да је добио прилику да одговори на тврдње Хаџифејзовића и то што његове речи нису фалсификоване, додајући да сам водитељ има право да у својим уводницима или закључцима изнесе своје мишљење и став.

Вучић је тако одговорио на питање како види то што је Хаџифејзовић “морао да има свој увод, јер није могао да га надмудри питањима током интервјуа”.

Тај интервју, иначе, емитован је синоћ на Фејс ТВ, а снимљен је у понедељак, током Вучићевог боравка у Сарајеву, поводом донације вакцина БиХ.

“Он је био коректан и пустио је оно што сам говорио, није било фалсификовања мојих речи, а то ме једино занима. Он, као новинар, има право да дописује и убацује себи шта год хоће, у својим уводима и закључцима”, рекао је Вучћ.

Како каже, свако има право на своје мишљење, и никад се није борио против другачијег мишљења, већ је тражио право да одговори на нечије тврдње.

“Он ми је то омогућио и не могу да кажем ништа лоше. Хвала му на томе, јер познато је да ме напада сваки пут, и сада ми је пружио прилику да му на бар нешто од то одговорим, а одговорио сам му озбиљном аргуменатцијом”, додао је Вучић.

Председник је напоменуо да му је било важно да може да се каже кроз шта су сви прошли, па и он о својој породици, која је сву имовину изгубила у Бугојну, али да то није разлог за мржњу, већ да се више ради на помирењу, што је била кључна порука.

Додао је и да верује да ће дужи део интервјуа бити занимљив људима.

Упитан како види то што је после интервјуа “завладала хистерија” због његовог мишљења о истарском вину Малвазија, Вучић је приметио да није вест када се помогне Хрватском народном већу, када они добију просторије у центру Београда, Кућу бана Јелачића, али јесте то што се њему лично не допада само једна сорта вина, а не сва хрватска вина.

“Требало би озбиљно да будем кажњени, да нам се забрани да мислимо, да имамо другачији укус, да наша непца морају посебне процедуре да прођу, да ценимо дугачију арому, јер изгледа не умемо или немамо право… А, нарочито ако то износи председник, онда треба један ''ад хок'' трибунал да се оснује”, рекао је Вучић у шали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Slobodan

06.03.2021. 17:31

Moje lično mišljenje je da predsednik Aleksandar Vučić je dobro postupio i podržavam ovakav njegov stav vezan za sve ovo. Svima smeta veliki uspeh naše zemlje koji iz dana u dan postižemo i na razne načine svi pokušavaju da nas sabotiraju. Smatram da dobro vodimo politiku i da naša zemlja ide pravim putem.