ФАНТАСТИЧНА САРАДЊА! Вучић - Извоз Србије у Кину повећан чак 15 пута

Танјуг

06. 03. 2021. у 10:34

ФАНТАСТИЧНА САРАДЊА! Вучић - Извоз Србије у Кину повећан чак 15 пута

Фото: Принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је данас, након састанка са кинеском амбасадорком Чен Бо, да је у претходном периоду направљен огроман помак у сарадњи Србије и Кине, као и да је у последњих пет година Србија за чак 15 пута увећала извоз у Кину.

Вучић је истакао да је сарадња две земље заснована на принципима искреног пријатељства, солидарности и поштовања.

- И у политичком смислу поштовања територијалног интегритета Србије, односно политике једне Кине, као и на принципима искреног пријатељства земаља, али и личног пријатељства које имам, и трудим се да негујем, са кинеским председником којем сам захвалан на односу према Србији - рекао је Вучић.

Он је указао да је Кина данас већ трећи укупни спољно-трговински партнер Србије, што је, истиче, до пре неку годину било незамисливо.

Вучић је подсетио да је синоћ дочекао још 500.000 кинеских вакцина на аеродрому, те истакао да је Србија још пре годину дана, када је избила епидемија короне и у нашој земљи, имала велику подршку Кине, која јој је допремила опрему, респираторе, али и људе који су направили две лабораторије.

- И данас нам највише помажу са вакцинама - нагласио је Вучић. Зато је замолио кинеску амбасадорку да пренесе изразе његове најдубље захвалности председнику Кине и да му каже да се “једна мала земља и њен председник поносе том сарадњом и истичу то на сваком месту”.

Вучић је додао да је сада на нама да убрзамо вакцинацију, јер вакцина има довољно.

- Имамо сада и различите мутације и нове врсте, и од пресудног је значаја да што више људи вакцинишемо и ревакцинишемо - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (31)

Boban

06.03.2021. 16:12

Svako ko misli i donosi dobro Srbiji i gradjanima Srbije nalazi se na njenom posebnom i privilegovano mestu paznje i zahvalnosti. NR Kina, njen predsednik Si Djiping i kineski narod to beskrajno zasluzuju svojim svakodnevnim doprinosom snazenju i vrtoglavom napretku Srbije.

Ivana

06.03.2021. 17:30

Srbija i Kina zaista treba da sarađuju, i da grade puteve i pruge, hvala našem predseniku za sve što radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj. Kineski prijatelji zaista žele da grade našu državu.