КУРТИ НАЈАВИО ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ: За уједињење нам је потребно само једно (ВИДЕО)

Novosti online

04. 03. 2021. у 13:54

КУРТИ НАЈАВИО ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ: За уједињење нам је потребно само једно (ВИДЕО)

Фото: ЕПА/Депоситпхотос

ЛИДЕР Покрета Самоопредељење и кандидат за премијера Косова Аљбин Курти посетио је данас Ђирокастру у оквиру предизборне кампање огранка своје партије у Албанији за парламентарне изборе у тој земљи, заказане за 25. април.

Како јавља специјални дописник Косово Онлајн из Албаније, Курти је у Ђирокастри, одакле је један од три посланичка кандидата Самоопредељења, на питање новинара говорио и могућности уједињења тзв. Косова и Албаније.

- Имамо препреке. Устав (тзв.) Косова, Члан 1 тачка 3 и Члан 1 тачка 1 нису у складу, али уз политичку вољу морамо донети закон о референдуму како би (лажна држава) Косово и Албанија могли да се уједине у јединствену државу - поручио је Курти.

Курти је додао да је поносан што је подсетио Ђироксатру, где је, како је истакао, 4. децембра 1912. године подигнута слободарска застава независне Албаније, само седам дана након што је то у Валони учинио Исмаиљ Ћемаљи, након остварене независности од Турске.

- Данас сам овде заједно са Крешником Мерџанијем који кандидат посланика Самоопредељење за регион Ђирокастра за изборе 25 априла - поручио је Курти.

Он је додао и да Самоопредељење за парламентарне изборе у Албанији има три независна кандидата и нагласио да је Албанији потребан развој који доноси запошљавање и правду која не дозвољава корупцију.

Курти је такође подсетио да је током јучерашњег дана у Тирани имао разговоре са председником Албаније Иљиром Метом, премијером Едијем Рамом и лидером опозиционе Демократске странке Љузљимом Башом.

(Косово Онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)