ДВЕСТА ОДСТО ВИШЕ НА БОЛНИЧКОМ ЛЕЧЕЊУ: Доктор Елек забринут због ситуације са короном на КиМ

Д.З.

04. 03. 2021. у 12:02

ДВЕСТА ОДСТО ВИШЕ НА БОЛНИЧКОМ ЛЕЧЕЊУ: Доктор Елек забринут због ситуације са короном на КиМ

Foto: Printskrin

ДОКТОР Златан Елек, директор болничког центра у Косовској Митровици оценио је ситуацију са корова вирусом забрињавајућом, поготову што је у српским срединама на Космету у последња 24 часа значајно повећан број оболелих односно регисторвано је 67 позитивних од тестирнаих 150 особа.

Према речима др Елека у односу на период од пре две недеље, када је број оболелих који су били на болничком лечењу износио 40 особа, сада је хоспитализована 121 особа.

-То значи да је број особа које се налазе на болничком лечењу повећан за 200 одсто-указује на забрињавајући податак др Златан Елек директор болничког центра у Косовској Митровици објашњавајући да се 56 особа налази на кисеонику, од којих је десет на високим протоцима кисеоника док је троје њих на респиратору. Истовремено, др Елек истиче да су у последња 24 часа ресгисторвана три смртна случаја оболелих од кивида 19 са север Космета.Иначе, вакцинација Срба са севера Космета обавља се у Рашки, где је до сада вакцинисано више од 4000 грађана, док се Срби са остатка Космета имунизују у Куршумлији и Бујановцу а према подацима Канцеларије за КиМ до сада је вакцинисано више од 10.000 грађана са КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)