"БЕСКРАЈНО ВАМ ХВАЛА НА СВЕМУ": Вучић уручио златне медаље за заслуге у борби против ковида

Novosti online

04. 03. 2021. у 11:47

БЕСКРАЈНО ВАМ ХВАЛА НА СВЕМУ: Вучић уручио златне медаље за заслуге у борби против ковида

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић уручио је данас Златне медаље за заслуге здравственим радницима за изузетне заслуге и допринос у борби против епидемије корона вируса, који су, поводом Сретења, одликовани Указом председника од 12 фебруара.

Златном медаљом за заслуге одликована је специјалиста пнеумофизиололгије Опште болнице Чачак др Марина Левајац, као и брачни пар - медицинска сестра КЦ Ниш Марија Зекић и физиотерапеут Дома здравља Ниш Марко Зекић.


Исто одликовање, председник је уручио доктору медицине на специјализацији из анестезиологије Института за лечење и рехабилитацију Нишка бања Марку Николићу.

Постхумно, Златном медаљом за заслуге одликован је специјалиста неуропсихијатрије Опште болнице Сремска Митровица Анђелко Бачванин, а медаљу је примила његова супруга др Љиљана Станчетић Бачванин.

Такође, постхумно су одликовани и специјалиста опште хирургије Здравственог центра Неготин Славиша Несторовић, у чије је име медаљу примио његов син др Саша Несторовић, као и специјалиста хирургије ОБ Чачак Миодраг Јоровић, а медаљу је преузела његова братаница Маријана Јоровић.

Златном медаљом за заслуге постхумно је одликована и специјалиста интерне медицине и субспецијалиста гастроентерологије са хепатологијом ОБ Цхуприја Светлана Вукчевић, а медаљу је примио њен супруг Миодраг Вукчевић.

-Бескрајно вам хвала на свему што сте урадили за нашу земљу, која увек заслужује највише, а од вас је то и добила. Гледаћемо да бар нешто од онога што се за земљу дали, вратимо, а ова одликовања су један мали дуг и знак да држава зна шта сте учинили и да то не сме да се заборави - поручио је председник Србије Александар Вучић.

Он је лекарима који су примили одликовања упутио захвалност за све што су учинили и што чине сваког дана, наводећи да колико год пута да се каже хвала, и шта год се говорило, то никада неће бити довољно.

-Немојте да сметнете са ума да и код Срба, али и код других, ништа краће од захвалности не траје, а наш је посао да се потрудимо да и одликовање које сте добили остане вечна захвалност за све што сте учинили у тешким тренуцима - рекао је председник Србије.

Вучић је истакао да су преминули лекари, који су данас постхумно одликовани, дали оно што је најважније у одбрани земље, радећи свој посао на најузвишенији и најпоштенији начин.

-Они су понос наше земље - поручио је Вучић и додао да чланови њихових породица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (196)

Ceca

04.03.2021. 12:58

Predsednik je lekarima koji su primili odlikovanja uputio zahvalnost za sve što su učinili i što čine svakog dana, navodeći da koliko god puta da se kaže hvala, i šta god se govorilo, to nikada neće biti dovoljno.

Jelena

04.03.2021. 13:43

Велико хвала овим храбрим људима, који су од почетка пандемију свакодневно на првој линији одбране од корона вируса. Ово одликовање је мали знак за њихову неуморна борба за нас и наше животе.

Ana

04.03.2021. 14:52

Medicinskim radnicima jedno veliko HVALA za sve sto cine za nas, da nije njih ko zna koliko bi bilo preminulih gradjana, oni nas cuvaju i zasluge su velike zato u tu cast Vucic je podelio medalje nasim najhrabrijim zdravstvenim radnicima

Jovana

04.03.2021. 17:37

Леп гест захвалности од стране господина Вучића , здравственим радницима који су се истакли својим радом и прегалашштвом у борби против ковида . Нама остаје да им кажемо само неизмерно хвала , јер се њихов рад не да измерити и вредновати!

Milica

04.03.2021. 19:01

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas Zlatne medalje za zasluge zdravstvenim radnicima za izuzetne zasluge i doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa, koji su, povodom Sretenja, odlikovani Ukazom predsednika od 12 februara.

Olga

04.03.2021. 23:37

Danas dok se još uvek borimo protiv opakog virusa, ne smemo da zaboravimo one koji već godinu dana prihvataju i leče bolesne, bore se za njihove živote, a nažalost neki su u toj borbi izgubili sopstveni život. To su lekari, medicinsko osoblje, koje danonoćno predano radi.