"РОЈТЕРС" О ПОТЕЗУ СРБИЈЕ И ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Речи хвале за донацију вакцина - прави контраст у односу на тешку прошлост

Новости онлине

02. 03. 2021. у 19:23

РОЈТЕРС О ПОТЕЗУ СРБИЈЕ И ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Речи хвале за донацију вакцина - прави контраст у односу на тешку прошлост

Фото: Принтскрин

СВЕТСКИ медији су данас похвално извештавали о великој донацији вакцина коју је Србија послала Босни и Херцеговини, а коју је данас предао председник Вучић током посете Сарајеву.

Ројтерс пише да је Србија својим бившим ратним непријатељима, Федерацији БиХ,  донирала 5.000 доза вакцина, чиме је омогућила том ентитету да започне имунизацију.

Федерација је заједно са Републиком Српском наручила 1.2 милиона доза у оквиру програма Ковакс, и готово 900.000 од ЕУ, али још увек није добила ниједну.

Фото: Принтсцреен

 

На сарајевском аеродрому, председник Србије Александар Вучић уручио је вакцине члановима трочланог председништва БиХ - Шефику Џаферовићу, Жељку Комшићу и Милораду Додику и обећао да ће наредних дана Србија послати још 5.000 доза.

- Срећан сам што можемо спасити животе вакцинама, то је важно и сјајна ствар. Србија је ваш пријатељ и комшија - рекао је Вучић окупљеним новинарима.

Ројтерс је у чланку затим подсетио на тешку прошлост и рат на простору Босне и Херцеговине, и данашњи гест председника Вучића и Србије представља прави контраст тим ратним временима.

БиХ је трећа бивша југословенска република која је примила вакцине из Србије, после Северне Македоније и Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (24)