МАРИЋ ОДГОВОРИО ХАЏИФЕЈЗОВИЋУ: Сваки народ има право да се бори за слободу, а кад то раде Срби, онда је то "удружени злочиначки подухват"

Novosti online

02. 03. 2021. у 14:22

МАРИЋ ОДГОВОРИО ХАЏИФЕЈЗОВИЋУ: Сваки народ има право да се бори за слободу, а кад то раде Срби, онда је то удружени злочиначки подухват

Фото: Принтскрин

ПОСЛЕ обраћања муслиманског новинара Сенада Хаџифејзовића Миломиру Марићу, те замерки што у емисије доводи председника СРС проф. др Војислава Шешеља и што врши ревизију историје, водитељ "Ћирилиице" је у својој емисији одговорио Хаџифејзовићу.

- Сенад не каже да у својим емисијама углавном угости Насера Орића, Атифа Дудаковића, разне официре, злочинце који су осуђени или ослобођени у Хагу и ја му на томе завидим. Ја бих разговарао са истим људима, као што сам разговарао са Рамушом Харадинајем, као што сам разговарао са Фрањом Туђманом и Алијом Изетбеговићем кад су били дисиденти, кад су били хапшени и нико није смео да им уђе у кућу. Разговарао сам и са Павелићевом ћерком Маријом у Франкфурту 1992. године и њеним мужем Срећком Пшеничником који је био вођа најекстремније усташке организације. Они су били шокирани после 40,50 година одсуства из Загреба, рекли су да су комунисти који су дошли на власт са Туђманом више мрзели Србе, него што су их они мрзели. Нормално је да новинар разговара са интересантним људима и са убицом Макса Лубурића и са највећим терористима света и са Али Агџом који је пуцао на папу и ту нема ништа проблематично - изјавио је Марић.

Он је рекао да се противи фикцији која је створена да су "Срби највећи зликовци". 

- Вероватно га је погодило то што сам захваљујући истраживању Томаса Дајхмана, немачког новинара сазнао како се западно јавно мњење поиграло са тим несрећним Фиктором Алићем, који је ушао у све телевизијске дневнике када се сав изгладнео, го до струка у Омарској се обраћа светској јавности. Од тада је било замишљено да се забораве сви нацистички и усташки злочини, јер су "нови нацисти овог доба Срби". На тој причи, Рој Гатман, амерички новинар, као сведок "геноцида", добио је Публицерову награду. Срећом или несрећом, у том часу сам био у Риму. Кад сам видео те сцене на CNN-у и Италијанским телевизијама, ја сам размишљао да ли ће почети бомбардовање Србије и да ли ћу се уопште вратити у своју земљу. Та прича до дана данашњег остала је владајућа. Без обзира шта се дешавало, иако сведоци тих догађаја говоре нешто супротно, Срби су "највећи зликовци", 1.200 година робије су добили у Хашком трибуналу. Сваки народ има право да се бори за своју слободу, а кад Срби се боре за себе, то је "удружени злочиначки подухват" - рекао је Марић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)