ТРОЈИЦА У ПРИТВОРУ ЈОШ ДВА МЕСЕЦА: Суд у Приштини ћути о новој, трећој оптужници у случају убиства Оливера Ивановића, али изриче мере

Д. Зечевић

01. 03. 2021. у 21:00

ТРОЈИЦА У ПРИТВОРУ ЈОШ ДВА МЕСЕЦА: Суд у Приштини ћути о новој, трећој оптужници у случају убиства Оливера Ивановића, али изриче мере

Место убиства Оливера Ивановића

СУДИЈА Специјалног одељења Основног суда у Приштини Ваљон Куртај одредио је меру притвора још два месеца тројици притворених у случају убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића: Недељку Спасојевићу, Марку Рошићу и Радету Басари.

Према речима адвоката оптужених, притвор је одређен до 23. априла, што је, како оцењују, неправедно, будући да се још очекује одговор суда да ли прихвата трећу, допуњену оптужницу.

- Мој брањеник Недељко Спасојевић је на недавном главном претресу оспорио да је починио кривично дело за које се оптужницом терети. Заправо, судија је донео решење којим се продужава притвор, али није донео одлуку да ли прихвата најновију оптужницу, иако је за то имао рок од 48 сати - каже нам Фарук Кореница.

Он истиче да је поступање суда у овом случају непрофесионално и некоректно, јер трећа оптужница, упркос налогу Апелационог суда, не садржи главне елементе кривичног дела.

- И мом сину, који се већ 27 месеци налази у притвору продужен је притвор још два месеца. Дакле, биће више од 2,5 године у притвору што је потпуно ненормално, јер заиста нема ниједног конкретног доказа о његовој кривици - каже, за наш лист, Небојша, отац Марка Рошића, једног од оптужених у овом случају.

Он указује да се његовом сину приписује да је наводно део криминалне групе, а не пише шта је та криминална група радила:

- Мог сина оптужују да је наводно пратио покојног Оливера Ивановића, иако не наводе ни када, ни где, ни чиме.

СЕКРЕТАРИЦА СЕ БРАНИ СА СЛОБОДЕ

БИВША секретарица Оливера Ивановића, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић бране се са слободе уз меру јављања у полицијску станицу. Иначе,лидер ГИ СДП Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. испред седишта своје странке у Косовској Митровици, а косовско Специјално тужилаштво крајем протекле године поднело је нову, трећу оптужницу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)