ОДБИО ПОЛИГРАФ ПО САВЕТУ ЧЕЛНИКА ВИШЕГ СУДА? Детаљи вишесатног саслушања првог човека ФСС Славише Кокезе у просторијама СБПОК

В. Н.

01. 03. 2021. у 08:00

ОДБИО ПОЛИГРАФ ПО САВЕТУ ЧЕЛНИКА ВИШЕГ СУДА? Детаљи вишесатног саслушања првог човека ФСС Славише Кокезе у просторијама СБПОК

Фото: В. Данилов

У НАСТАВКУ истраге тешких кривичних дела за која је осумњичена група Вељка Беливука и Марка Миљковића, у недељу је више сати саслушаван у својству грађанина Славиша Кокеза, председник Фудбалског савеза Србије (ФСС). Он је испитиван у просторијама Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) у београдском Макишу, а у једном тренутку одбио је полиграф, као и одговоре на питања о учествовању у припремању убиства председника Србије Александра Вучића.

Према нашим сазнањима, Кокеза није хтео да на детектору лажи одговара ни на остала питања, везана за Беливука и Миљковића, као ни на тврдње Александра Кајмаковића, познатијег као Аца Босанац, да му је управо председник ФСС тражио да обезбеђење локала препусти овој криминалној групи.

- На питање оперативаца зашто не жели на полиграф, ако нема шта да крије, Кокеза је навео да га је тако саветовао председник Вишег суда у Београду Александар Степановић - каже извор "Новости" близак истрази.

Ова Кокезина тврдња, баца потпуно ново светло на цео случај са прислушкивањем председника Србије и чланова његове породице, сина Данила, оца Анђелка и брата Андреја. Они не само да су били на незаконитим мерама прислушкивања, већ су и тајно праћени.

- Цела јавност је упозорена на блиске везе председника суда Степановића са страним обавештајним службама и појединцима из амбасада - открива наш саговорник. - О томе је он сам причао и хвалио се.

Председника ФСС у недељу су инспектори питали и о познатом криминалцу Дарку Елезу, који је недавно ухапшен. Он је у притвору по захтеву Суда Босне и Херцеговине, где је оптужен за најтежа кривична дела, од убистава до рекета и изнуда.

- Кокеза је тврдио да не познаје Елеза, иако су многобројни сведоци потврдили познанство њих двојице - истиче наш саговорник. - Поред тога, ти очевици тврде да су њих двојица веома блиски. Председник ФСС је сада испитан у својству грађанина, а већ следећи пут је питање шта ће му на терет стављати.

Иначе, протеклих дана полиција је претресла неколико престоничких локала, клубова и сплавова у потрази за доказима и материјалним траговима кривичних дела, за која је осумњичена група Беливука и Миљковића, иначе изузетно блиска са црногорским "кавачким кланом".

Њих двојица и још двадесетак чланова ове групе ухапшени су 4. фебруара у акцији МУП Србије и Безбедносно-информативне агенције (БИА), а по налогу Тужилаштва за организовани криминал. На терет су им стављене три ликвидације, отмице, изнуде, трговина наркотицима... У току је испитивање многобројних сведока и очевидаца њихових злодела, па се ускоро очекује и проширење истраге.

Кокеза је у недељу више сати испитиван и на те околности, посебно јер га је Кајмаковић поменуо као човека који га је повезао са Беливуком, Елезом, али и бившом секретарком МУП Србије Дијаном Хркаловић.

Наредних дана полиција ће наставити са привођењем, а председник Србије Александар Вучић најавио је и обелодањивање нових доказа и сазнања, која ће шокирати земљу.

ОД БРОДАРЦА, ПРЕКО ЗВЕЗДЕ, ДО ФСС

КРЕНУО је из клуба у којем је завршио играчку каријеру, у Црвеној звезди је провео готово три године, после чега је стигао и до највише позиције у Фудбалском савезу Србије.

Тако би укратко изгледала спортско-функционерска биографија Славише Кокезе, актуелног председника ФСС, који је у недељу приведен на информативни разговор. Кокеза је читаву фудбалску каријеру провео у Бродарцу, после чега је преузео највишу функционерску улогу у овој новобеоградској екипи.

После тога био је укључен у Управни одбор Црвене звезде, стигао и до улоге потпредседника нашег најтрофејнијег тима, али је 2015. поднео оставку због сукоба са људима унутар клуба и жеље навијача да напусти ту функцију. У међувремену, 2014, постављен је за председника Фудбалског савеза Београда, да би врхунац у каријери доживео 20. маја 2016. када је постао први човек ФСС и задужио најбитнију фотељу на Теразијама 35.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)