ШЕФ ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ СПС: Социјалисти за изборе на свим нивоима истовремено

Танјуг

28. 02. 2021. у 18:25

ШЕФ ПОСЛАНИЧКЕ ГРУПЕ СПС: Социјалисти за изборе на свим нивоима истовремено

Ђорђе Милићевић

СОЦИЈАЛИСТИЧКА партија Србије припремила је платформу за међустраначки дијалог коју ће изнети на састаку када буду позване све странке.

У њој се налази више захтева, међу којима је и одржавање избора на свим нивоима истовремено.

Шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић каже да се у платформи налази и захтев да буде повећан број бирачких места како би што више грађана изашло на изборе.

- Сматрамо да је веома важно да парламентарни, председнички и градски избори буду одржани у исто време, јер је то у Србији од увођења вишепартијског система увек било, између осталог и због трошкова који би били мањи, јер на крају крајева, све то иде на рачун грађана државе - истакао је Милићевић.

Према његовим речима, социјалисти сматрају да би требало да буде најстроже забрањено да се у политичкој кампањи нападају чланови породице и деца, јер је то морално недопустиво као што се свакодневно дешава са породицом и децом председника републике Александра Вучића.

- Принцип равномерне заступљености у медијима мора обухватити и контролу и над Ђиласовим електронским медијима, као што су Н1 и Нова, и штампаним медијима - навео је Милићевић.

Милићевић је најавио да ће у наредним данима СПС упознати јавност и о другим деловима платформе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)