ПАЛМА И ГЕЈТСУ НУДИ ПЕЧЕНИЦУ: Драган Марковић организовао дегустацију својих специјалитета

В. М.

26. 02. 2021. у 23:51

ПАЛМА И ГЕЈТСУ НУДИ ПЕЧЕНИЦУ: Драган Марковић организовао дегустацију својих специјалитета

Фото П. Милошевић

СРПСКИ званичници досад су се обраћали медијима различитим поводима, али народни посланик и лидер ЈС Драган Марковић Палма је сазвао прву конференцију за штампу посвећену - сувом месу.

У друштву високих званичника и дипломата - председника скупштине Ивице Дачића, амбасадора Русије - Александра Боцан-Харченка, Грчке - Јоргоса Дијакофотакиса и Кубе - Густава Тристо дел Тода, као и естрадних звезда Цеце Ражнатовић и Радише Трајковића Ђанија - Палма је представио печеницу, коју сам производи у Кончареву.

Осим што је госте позвао на дегустацију, он је поделио и рецепт и похвалио се да је видео на коме говори о сушењу меса на "Фејсбуку" имао више од милион и по прегледа и 15.000 "лајкова". После приче о припреми специјалитета у пушници, уследио је део конференције под тачком - разно. Једино правило било је да нема приче о политици.

Тако смо, између осталог, сазнали да је Дачић намерио да жени сина Луку (такође присутног), да Цеца не утиче на то како се храни њен унук, али и како Ђани чува новац који зарађује на наступима (и колико радника је потребно да се тај новац преброји).

ОНЛАЈН ЗАЛОГАЈ

ПРЕ дегустације код Палме, Дачић је у Народној скупштини отворио јавно слушање о дигитализацији. После уводне речи посланицима је саопштио да мора да иде, јер је обећао да неће пропустити Палмин догаћај:

- Ви можете да се укључите онлајн, али ја не могу да онлајн дегустирам месо.

Палма се осврнуо и на недавне изјаве Била Гејтса о месу произведном у лабораторији, па је оснивача "Мајкрософта" позвао да дође у Кончарево и о његовом трошку проба право месо.

Фото П. Милошевић

Искористио је и прилику да понови апел медијима да мање извештавају о корони, а више о лепим стварима, али и најавио да ће почетком јуна на летовање у Паралију повести око 1.000 медицинских радника.

Познат као добар домаћин, Палма се ни овог пута није обрукао. Осим грејане ракије, пихтија и сувог меса, за новинаре је припремио и посебно изненађење. Обећао је да ће за прво троје од присутних новинара који се буду венчали обезбедити да им на свадби пева Ђани. Једини услов је да се брак склопи између мушкарца и жене. Кандидаткиње су се одмах пријавиле и договор је пао. Реч је добио и Ђани, али како није био расположен да говори, он је запевао: "Верио сам тебе давно, купио ти прстен мали..."("Ти припадаш само мени - Јашар Ахмедовски").

Уз звуке хита незаобилазног на свадбеним весељима, са формалног дела прешло се на неформални - дегустацију меса и ракије. А за десерт - торта украшена сликом сувог меса.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)