ЧЛАНОВИ ВЛАДЕ ПРЕД ПОСЛАНИЦИМА: Снажан аплауз за аутора "Даре из Јасеновца"

Novosti online

25. 02. 2021. у 16:21

ЧЛАНОВИ ВЛАДЕ ПРЕД ПОСЛАНИЦИМА: Снажан аплауз за аутора Даре из Јасеновца

Foto: Д. Миловановић

ЧЛАНОВИ владе Србије у поподновном делу седнице Народне скупштине одговарају на питања посланика. Пред народне представнике изашли су премијерка Ана Брнабић и већина министара владе Србије.

Председник Скупштине Ивица Дачић позвао је посланике да аплаузом поздраве редитеља филма "Дара из Јасеновца", који је седницу пратио са галерије Скупштине:

- За колективно сећање нашег народа изузетно је потресно, али и потребно било да се после више деценија о Јасеновцу сними барем један филм. Пошто је данас у посети Скупштини био Предраг Антонијевић, редитељ филма, ја сам га замолио да буде на галерији - рекао је Дачић, после чега је уследио дугачак аплауз посланика, док је Антонијевић узвратио наклоном.

Одговарајући на питање о захтеву фон Крамонове да се Косову одобри визна либерализација премијерка Брнабић је рекла:

- Виола фон Крамон је живописан лик. Она је стопостотно необјективна и далеко је одмакла од дипломатског понашања. Отворено је непријатељски расположена према Србима. Али, њени ставови нису ставови ЕУ и Европске комисије. Она је тражила визну либерализацију за Косово и ту се слажемо и ми то желимо. Грађани Косова су наши грађани и то је у интерсу Србије. Само, када Фон Крамон чује да се слажемо око тога, можда ће одустати од тог захтева.

На питање посланика Владана Глишића о утицају планираног рудника јадарита код Лознице на животну средину, премијерка је одговорила да ће држава водити рачуна о томе да компанија "Рио Тинто" поштује све еколошке стандарде. Она је навела и да Србија неће дозволити "Рио Тинту" да извози јадарит као сировину, већ ће то морати да буду полупроизводи или готови производи.

Чланови владе одговарају на питања посланика сваког последњег четврта у месецу, ако у то време заседа Скупштина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)