ДИПЛОМАТСКА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Рампа за лажну државу Косово - спречено учлањење у Конференцију уставних судова Европе

Новости онлине

24. 02. 2021. у 17:10

ДИПЛОМАТСКА ПОБЕДА СРБИЈЕ: Рампа за лажну државу Косово - спречено учлањење у Конференцију уставних судова Европе

Фото: П. Милошевић/Танјуг/Зоран Жестић

СРБИЈА је успела да спречи улазак тзв. Косова у Конференцију уставних судова Европе, сазнају "Новости".

Од 38 присутних земаља скоро 50 одсто уставних судова, подржало је Србију, док је Приштини било потребно да добије 2/3 гласова.

Подсећамо, лажној држави су према Вашингтонском споразуму забрањени покушаји учлањења у међународне организације, на период од годину дана.

На покушаје приштинских власти да изиграју те одредбе потписаног споразума већ је упозорио председник Вучић пре десет дана.

- Добили смо информацију да Албанци покушавају у Конференцију уставних судова Европе да учлане Косово, а ако је то истина то значи да они више не поштују норме Вашингтонског споразума, и ми ћемо бити принућени на то да одговоримо. А одговор ће бити дипломатски, и не верујем да ће им се свидети нова повлачења признања. Молим их да се уразуме, а ако неће, добиће одговор - рекао је председник у "Хит твиту".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

El Pibe

24.02.2021. 17:49

A sad da vidimo to povlačenje priznanja. Mislim ovi naše obećeše da ako Kosovo bude kršilo Vašingtonski sporazum da će Srbija odgovoriti istom merom tj, povlačenjem priznanja jer je nekoliko veće spremno da to uradi.