ВУЧИЋ ПОСЛЕ ПРЕДСЕДНИШТВА СНС: Мораћемо да правимо резове у странци, биће озбиљно подмлађивање

Танјуг

23. 02. 2021. у 18:37 >> 18:38

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић на конференцији после завршеног Главног одбора Српске напредне странке истако је да ће у странци подмлађивања кадра.

ВУЧИЋ ПОСЛЕ ПРЕДСЕДНИШТВА СНС: Мораћемо да правимо резове у странци, биће озбиљно подмлађивање

Фото: И. Маринковић

Мораћемо да правимо резове у странци, биће озбиљно подмлађивање и увоðење људи који желе да се боре и раде.

"Један део људи се понаша бахато, већина не, али мораћемо да правимо бројне резове унутар партије како би то предупредили и зато ћемо на скупштини странке изаћи са додатним програмом, како би постигли све оно што смо пре зацртали", нагласио је Вучић.

То је да се заврше сви велики инфраструктурни пројекти, да плате буду 900 евра до 2025. година, а пензије 450 евра, нагласио је Вучић.

"Тако да ће бити значајног кадровског мешања карата и озбиљног подмлађивања странке", истакао је Вучић додајући да има пуно људи у странци који желе да се боре и раде.

То је био део његове критике на Председништву СНС, додао је Вучић.

Каже да многи на власти не раде викендом и да не зову људе да виде имају ли и које проблеме, као и да он лично одговори на више од сто порука дневно преко друштвених мрежа или зове обичне људе телефоном.

Немогуће да од 22 министра само један минситар нешто ради за викенд, то су ствари које морају да се мењају, поручио је Вучић.

Каже да је лично пре пет или шест година инситирао и рекао људима на Главном одбору странке да ће неки од њих морати да ослободе место за неког другог када види да неко од њих почиње да се понша бахато као што се понашала власт Ђиласа, Јермића, Тадића и осталих.

- Лично сам инсистирао и рекао сам људима данас на више састанака. Подсетићу вас на моје речи од пре пет или шест година. Тада сам упозорио на бахатост, једнаку оној коју су показивали власт Тадића, Ђиласа и Јеремића. Један број људи је почео тако да се понаша, и ми ћемо морати да правимо одређене резове у странци - нагласио је председник.

Следи озбиљно подмлађивање странке, рекао је Вучић, и замерио је одређеним члановима странке и министрима који су неактивни у својим дужностима.

- То су ствари које морају да се мењају. Као што видите ја нећу да говорим о политичким противницима. Зна народ ко је озбиљан и ко доноси промену. Ми морамо себе да мењамо и сами да доносимо промену - истакао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (44)