ЧЕСТИТКЕ СРПСКОМ НАРОДУ НА КИМ ЗА ПОДРШКУ СЛ: Петар Петковић о излазности на изборе и првим резултатима гласања

Танјуг

14. 02. 2021. у 22:45

ДИРЕКТОР Канцеларије за КиМ Петар Петковић честитао је вечерас српском народу на КиМ на томе што је на данас одржаним изборима, у складу са позивом своје државе и председника Александра Вучића, готово једнодушно подржао Српску листу, којој ће припасти свих 10 посланичких места намењених представницима Срба.

ЧЕСТИТКЕ СРПСКОМ НАРОДУ НА КИМ ЗА ПОДРШКУ СЛ: Петар Петковић о излазности на изборе и првим резултатима гласања

Фото Танјуг

- Српско јединство је још једном однело победу, упркос брисању гласача из бирачког списка, смањивању броја бирачких одбора и политичким провокацијама у којима су предњачили Рамуш Харадинај и Аљбин Курти -, поручио је Петковић у саопштењу.

Победила је политика српске слоге и саборности, јер су Срби на Косову и Метохији, наводи Петковић, ''препознали озбиљност тренутка и важност да у предстојећем периоду у Приштини буду представљени као монолитна и непоколебљива политичка снага''.

 -'Високом излазношћу на биралишта наш народ је показао да га ни лоше време, ни епидемија вируса корона не могу спречити да, онда када је то потребно, одлучно стане у одбрану свог положаја и права на Косову и Метохији и наших заједничких националних интереса. Српској листи и њеним представницима у привременим институцијама самоуправе у Приштини желим да, као и до сада, буду чврсти и непобедиви у борби за српске интересе - додао је.

- 'Србија је данас поносна на наш народ на Косову и Метохији, који је свима одржао лекцију о слози и заједништву и озбиљности и одговорности пред изазовима и проблемима - истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)