ПАНЦИР НИКАДА НЕЋУ НОСИТИ У СРБИЈИ: Председник Вучић открио - Нисам сигуран да сам био мета на отварању споменика Стефану Немањи!

tanjug

14. 02. 2021. у 22:19

ПАНЦИР НИКАДА НЕЋУ НОСИТИ У СРБИЈИ: Председник Вучић открио - Нисам сигуран да сам био мета на отварању споменика Стефану Немањи!

Фото: П. Милошевић

НИКАДА нећу носити панцир на територији Србије, шта год да буде, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић поводом упозорења служби да је био мета на недавном отварању споменика Стефану Немањи.

- Нисам сигуран да сам ја био мета - рекао је Вучић у Хит твиту на ТВ Пинк, али и навео да је чињеница да се снајпер не користи за друге осим за оног чијим убиством ће се нанети велики губитак.

Вучић је рекао да су га министар унутрашњих послова Алексадар Вулин и шеф БИА Братислав Гашић упозоравали да постоји безбедносни ризик на отварању споменика Стефани Немањи и да су бринули.

- Не могу да лажем и кажем е, ја сам био мета - рекао је Вучић.

Навео је да га занима сигурност грађана, да нема доказа да је он био мета, али да је довољно да су имали снајпер и да су заштићени други људи.

У емисији је приказан, како је речено, снимак Небојше Јанковића, некадашњег припадника 63. падобранске како носи снајпер у коферу на улици, а који је Вељка Беливука, који је недавно ухапшен, обучавао за руковање снајпером.

Вучић је рекао да је то други снајпер, а не онај нађен на стадиону.

- Нисте добили снимак тако што је он случајно усликали, него службе и полиције. Био је све време под присмотром - рекао је Вучић.

За снајпер сакривен на стадиону рекао је да је пронађен због грешке једног од криминалца који се "похвалио".

- Тада је извршен претрес и снајпер је пронађен - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)